Hvordan er syreindholdet i umodne æbler?

Hvor højt er syreindholdet i umodent frugt? Leif Skibsted, professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet, giver dig svaret her.
?

Er der forskel på syreindholdet i frugt, som er modnet på træet, og frugt, som er plukket umodent for at kunne transporteres?

Inge Harritshøj, Frederiksberg

Svar fra Leif Skibsted

Umodne æbler indeholder mere syre og færre aromastoffer end modne æbler. Æbler kan plukkes umodne og kan modne under en efterfølgende lagring.

I praksis lagres æbler ved lav temperatur og færdigmodnes ved en højere temperatur, før de sælges i butikkerne. Æbler kan dog plukkes for tidligt.

Syrenedbrydning og aromaudvikling bliver ufuldstændig for meget umodne æbler og spisekvaliteten tilsvarende ringere. Der er dog stor forskel mellem de enkelte æblesorter.

Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Se, hvad vi ellers skriver om: #ernæring, #frugt og #æbler