Hvor tit og hvordan tjekkes økologisk frugt og grønt?
Hvordan og hvor ofte tjekker I de økologiske varer, som er indkøbt i for eksempel Chile, Sydafrika og Spanien?
Annette B. Nowack, Vejle
Svar fra Henrik Nielsen
Vi laver cirka 300 stikprøver af såvel konventionelle som økologiske varer på årsbasis. Vi tester både for pesticider og mikrobiologisk. Ud over disse kontroller beder vi vore leverandører fremsende test, de selv får foretaget. Vi finder sjældent overskridelser af de grænser, der gælder for fødevarer – og stort set aldrig i økologiske varer. Den store fødevaresikkerhed, vi har oplevet på økologiske varer, betyder, at »kun« 20 procent af testene tages her. Vores største indsats er koncentreret om de varer, hvor der er størst risiko for at finde rester.
Stikprøverne bliver alle analyseret af Eurofins Steins Laboratorier i Tyskland.

Henrik Nielsen er kategorichef for grøntsager. Henrik Nielsen er ansvarlig for sortiment og indkøb af grøntsager til Coops butikker i Danmark.