Hvor er klementinerne?

I Sverige kan man købe klemtiner i længere tid i løbet af året. Hvorfor kan man ikke det i Danmark?
?

Jeg har længe undret mig over, at man ikke kan få klementiner og mandariner om foråret og sommeren. Man kan i Skåne. Appelsiner og citroner kan man jo få hele året, så hvorfor ikke de andre citrusfrugter?

Kirsten Kofoed, Gudhjem

Svar fra Morten Brix

Vi kan godt købe klementiner hjem i sommerhalvåret, hvor de kommer fra Sydafrika eller Sydamerika. Vi har adskillige gange forsøgt at sælge klementiner om sommeren, da de faktisk har en rigtig god smag, men til trods for små mængder er varen ikke blevet solgt ude i butikkerne. Det er bestemt noget, vi vil forsøge igen, men i begrænset omfang.

Jeg tror, det manglende salg har flere årsager. Dels tror jeg, danskerne forbinder klementiner med vinter og kulde, og dernæst er der om sommeren rigtig mange spændende varer, som de fleste kunder forbinder med sommer - nektariner, kirsebær, blommer, abrikoser, jordbær, sydeuropæiske meloner.

Derfor »drukner« citrusfrugterne lidt, til trods for den gode kvalitet. Selv om Sverige og i særdeleshed Skåne ligger tæt på Danmark, er det vidt forskelligt, hvordan fordelingen i salgsandelene er. Der er flere varer, hvor vi i Danmark har en meget stor andel af vores salg, som omvendt er ret lille i Sverige. Men som sagt, vi kommer til at prøve klementiner om sommeren igen.  

Morten Brix er kategorichef for frugt i Coop i Danmark. Morten Brix har dermed det øverste ansvar for indkøb af de frugter, du finder i butikkerne i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og LokalBrugsen.

Se, hvad vi ellers skriver om: #indkøb, #mad, #frugt, #coop og #citroner