Hvor er honningen fra?

Kommer honningen fra Danmark, når der er et DK-mærke på? En læser vil vide, om det er dansk eller kinesisk honning, han køber.
?

Vi gør meget ud af, at købe dansk - også honning. I fakta køber vi - tilsyneladende - dansk honning. Med DK-mærke. Og fremstillet i Danmark står der på etiketten. En morgen sidder jeg og ser, at der med små bogstaver står: »fra Kina«. Men det må vel være emballagen, der er fra Kina?

Erik Dühring, Ballerup

Svar fra Anette Bøgh

Den omtalte honning sælges både i fakta-butikker i Danmark og i Tyskland. Derfor er etiketten forberedt til at kunne anvendes i begge lande. For at gøre det tydeligt for forbrugeren, hvor de skal læse, er den tyske tekst markeret med D som overskrift og den danske tekst med DK som overskrift.  

Det fremgår tydeligt på etiketten, lige under varenavnet, at honningen er fra Kina. Mærkningen af produktet følger dermed de gældende mærkningsregler for angivelse af oprindelsesland. Honningen kommer fra biavl i Kina, men tappes i Danmark. Ønsker du at købe honning fra danske biavlere, er det produkt også at finde i alle vores fakta-butikker. Denne honning er tydeligt mærket »Dansk honning« og med et dansk flag. 

Anette Bøgh er juniorkategorichef og har konserves, ris & pasta som nogle af sine ansvarsområder. Hun står blandt andet for indkøb af varer i ovennævnte kategorier til Coops butikker. 

Se, hvad vi ellers skriver om: #honning, #bier og #danmark