Hvilket fersk kød indeholder mest omega 3?

Er der mest omega 3 i kylling, svin eller fisk?
?

Hvilket fersk kød indeholder mest omega 3? Jeg har læst, at dyr, der lever på græs og er fritgående, har mere omega 3 i fedt og kød, hvor dyr opvokset på f.eks. korn har mere omega 6.

Hanne Aaby, Odense

Svar fra Leif Skibsted

Omega 3-fedtsyrer får vi især fra planter og fisk. Fedtsyresammensætningen i kød og fedt fra ikke-drøvtyggere som fjerkræ og svin er dog meget påvirket af foderets fedtstof. Ved »frilandsfodring «, som af tidligere tiders oldensvin, bliver kødets fedt mere umættet og indeholder også mere omega 3-fedt.

Ved at tilsætte svinefoder seks procent rapsolie bliver omega 3-indholdet i kød og svinefedt mere end fordoblet. Fisk og fiskeolie er dog stadig den bedste omega 3-kilde, især fordi vi her også får de ernæringsmæssigt værdifulde langkædede omega 3-fedtsyrer.

Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Se, hvad vi ellers skriver om: #fisk, #helbred, #ernæring, #grill og #kød