Hvad vil I med mit CPR-nummer?

Når man skal have udleveret en pakke fra coop.dk, skal man vise ID. Få svaret på, hvorfor man skal legitimere sig selv, når man afhenter pakken.
?

Jeg bestilte et tørrestativ på coop.dk - hvor jeg betalte, og hvorfra jeg printede en kvittering ud. Jeg fik en sms, da min vare var kommet til den lokale Coop-butik. Da jeg skal hente varen, har jeg sms'en med og kvitteringen. Personalet beder imidlertid om at se legitimation i form af kørekort, sygesikring eller pas, som alle har mit personnummer. Dette vil jeg imidlertid gerne beskytte og har ikke lyst til at vise det frem ved kassen. Hvad bruger I det til?

Bente Kirch, Frederiksværk

Svar fra Anja Engel Lise

Coop.dk forlanger forevisning af legitimation i form af kørekort, pas eller sygesikring. Dette er samme princip, som når Post Danmark udleverer pakker. Det skyldes, at ordren er betalt online og derved skal udleveres uden yderligere betaling. Skulle tilfældet være, at din mail eller sms er faldet i forkerte hænder, kan udlevering forhindres. Ved forevisning af kørekort noteres kørekortnummer, ved pas er det pasnummer, og ved sundhedskortet er det de første seks cifre i personnummeret. Dit cpr-nummer vil ikke blive noteret.

Anja Engel Lise er kunderådgiver for de nethandlende på coop.dk. Det er også Anja og hendes kolleger, der behandler henvendelser om varer og købsoplevelser.

Se, hvad vi ellers skriver om: #indkøb, #coop og #nethandel