Hvad er opskriften på rugbrødslagkage?

For ca. fire år siden havde I en opskrift på en kage, hvor en af bestanddelene var gammelt brød eller sandwichbrød. Rigtig god kage, har desværre forlist opskriften. Kan den findes, vil jeg blive meget glad.

Her er opskriften på den sønderjyske klassiker.

?

For ca. fire år siden havde I en opskrift på en kage, hvor en af bestanddelene var gammelt brød eller sandwichbrød. Rigtig god kage, har desværre forlist opskriften. Kan den findes, vil jeg blive meget glad.

Birgitte Clemensen, Roslev

Svar fra Inger Abildgaard

Her er opskriften på rugbrødslagkage med kirsebær, Samvirke juni 2004:

  • 5 æg
  • 270 g (3 dl) sukker
  • 125 g mørkt rugbrød
  • 3 spsk. kartoffelmel
  • 2 spsk. kakao
  • 2 tsk. bagepulver
  • 125 g hakkede hasselnødder

Fyld:

  • 0,5 l piskefløde
  • 1 lille glas syltede kirsebær
  • 50 g mørk chokolade

Del æggene i blommer og hvide. Kom sukker og æggeblommer i en skål, og pisk, indtil det bliver lyst og cremet.

Riv eller smuldr rugbrødet, og rør det i dejen.

Bland kartoffelmel, kakao og bagepulver, og rør det i dejen.

Pisk æggehviderne stive, og vend nødderne i.

For en ca. 24 cm springform med bagepapir.

Vend nu æggehvideblandingen forsigtigt i dejen, og kom dejen i springformen.

Bag kagen i nedre del af ovnen ved 175 grader ca. 1 time.

Dæk kagen med sølvpapir, hvis den er ved at blive for mørk.

Tag ud, og afkøl helt.

Del bunden i to dele (det må gerne smuldre lidt, det vil senere blive skjult af fløden). Og kom kirsebær og lidt lage på den første bund. Kom flødeskum på, og gentag. Pynt med kirsebær og chokoladespåner.

Inger Abildgaard er madredaktør på Samvirke, hvor hun siden 1994  har skrevet og redigeret bladets madsider.

Se, hvad vi ellers skriver om: #kager, #rugbrød og #fløde