Hvad er hygiejnereglerne i jeres bagerafdeling?

En læser spørger til retningslinjerne for håndtering af brød og kager i Coops butikker.
?

Jeg handler i flere butikker, og det er bestemt ikke alle steder, at der i weekenden er hængt engangshandsker ved morgenbrødet. Mange kunder rager og roder med de bare næver i kurvene for at finde de stykker, de helst vil have.

Personalet i bagerafdelingen gør sig bestemt heller ikke den ulejlighed at tage handsker på, når de putter brødet i en pose. De vasker ikke hænder mellem håndteringen af brød og af penge. Går I ikke mere op i hygiejnen?

Kirsten Petersen, Slagelse

Svar fra Karin Frøidt

Vi har retningslinjer for butikkernes håndtering af brød og kager i bageri og bake off, som indbefatter, at der skal benyttes enten engangshandsker eller de såkaldte clean hands-handsker, som personalet kan tage af og på fra en magnetisk holder, således at den hurtigt kan komme på, når der håndteres brød/kager, og af, før der håndteres penge. Alle, der arbejder med fødevarer, skal derudover være meget omhyggelige med personlig hygiejne, vaske hænder ofte, samle håret og skifte uniform, hvis den bliver snavset. 

Karin Frøidt er kvalitetschef hos Coop.

Se, hvad vi ellers skriver om: #indkøb, #coop, #kager og #bagning