Hvad er årsagen til skæve vægtangivelser?

Hvorfor kommer rugbrød i størrelser på 525 gram og 720 gram? Tidligere var de almindelige "mål" da 250 gram, 500 gram og 1 kilo.
?

Hvorfor pakker fabrikanterne i alle mulige skæve vægtangivelser? Tidligere var varerne typisk på enten 250 gram, 500 gram, 1 kg samt 2,5 dl, 0,5 liter eller 1 liter? Nu kommer  eksempelvis rødkål både i 525 gram og 720 gram, rugbrød i 950 gram og frostgrøntsager i 300, 400, 575, 600, 450, 750 og 900 gram?

Per Gadegaard, Hjørring

Svar fra Michael Christensen

Vi optimerer pakkernes størrelser efter flere forskellige forhold. Det kan handle om forbrugerønsker, men også om plads på hylden eller i fryseren i butikken. Ofte har eksempelvis grøntsager meget forskellig vægtfylde, nogle fylder med andre ord meget mere end andre ved samme vægt. Når vi så gerne vil have nogenlunde samme størrelse på alle pakker - uanset indhold - vil pakkerne få forskellig vægt. Det samme er tilfældet med rugbrød.

En anden årsag til skæve vægt-angivelser er den øgede fokus på reduktion af madspild og tilpassede produkter til for eksempel storfamilier, enlige eller par. Her forsøger vi bedst muligt at ramme de mængder, som vores forskellige kundegrupper bruger.

Michael Christensen er kategorichef for brød, bakeoff og kager. Coops sortiment i bagerafdelingerne er en del af Michael Christensens ansvarsområde.

Se, hvad vi ellers skriver om: #indkøb, #coop og #rugbrød