Hvad bliver der af resten af øko-grisen?

I Coops kølediske er det nemmest at finde økologisk svinekød som hakket kød og koteletter, men hvor bliver resten af den økologiske gris af?
?

Da jeg ikke har lyst til at spise medicinfyldt svinekød, køber jeg økologisk kød. Men der er som oftest kun hakket svinekød. Hvor gør man af resten af udskæringerne? 

En sjælden gang er der en pakke med svinekoteletter. Andet er jeg ikke stødt på. Bliver hele den økologiske gris lavet til fars, eller hvor kan jeg købe det?

Ulla Petersen, Køge

Svar fra Esben Meier

Langt det meste af de »gængse« udskæringer på en økologisk gris sælges som stykker – altså ikke hakket. Eksempelvis som koteletter, mørbrad og flæskesteg. En del af de udskæringer, som der ikke er et tilstrækkeligt stort hjemmemarked til, eksporteres. Det drejer sig blandt andet om hele skinker. Det er rigtigt, at de gængse udskæringer ikke altid er tilgængelige i alle butikker. Det skyldes oftest, at efterspørgslen og dermed salget i den enkelte butik ikke er stort nok, til at produktet kan få plads i sortimentet.

Der er dog i øjeblikket en god vækst på økologisk svinekød, og fortsætter den, vil det være muligt for den enkelte butik at tilbyde et bredere sortiment løbende. Det er en god idé at tage en snak med en af vores medarbejdere i slagterafdelingen i din butik, om hvilke udskæringer du savner, så butikken kan være opmærksom på dine ønsker, når der skal bestilles varer hjem.

Esben Meier er kategorigruppechef for fersk kød, fjerkræ og fisk

Se, hvad vi ellers skriver om: #økologi, #mad og #svinekød