Hvad blev der af løgsovsen?

Hvad spiser man egentlig løgsovs til?
?

Min kone, der er 71, og jeg, der er 69, kan begge huske, at vi fik løgsovs som unge, men vi kan ikke huske, i hvilken forbindelse og som sovs til hvad. Vi kan bare huske, at det smagte godt.

Thorkild Hedegaard, vejen:

Svar fra Inger Abildgaard

Løgsovs er gået over i historien, men blev blandt andet serveret til tørrede isinger, altså lufttørret fisk fra tørresnoren.

Løgsovs er også blevet serveret til spegesild, spegeskinke, stegt flæsk og anden saltet mad, kan man læse på gamledanskeopskrifter.dk. Det er en opbagt sovs, hvor man svitser løgringe i smør eller margarine og spæder med mælk, fløde eller suppe, eller en blanding af alle tre dele.

I Danmark har vi glemt løgsovsen sammen med mange af de gamle retter med saltet kød og fisk.

I Sverige er det stadig almindeligt at servere stegt sild med løgsovs.

Inger Abildgaard er madredaktør på Samvirke, hvor hun siden 1994 har skrevet og redigeret bladets madsider.

Læs mere om