Hold håndskriften ved lige: Gode råd til at forbedre din håndskrift

Selvom vi skriver mere og mere på computer, telefoner og tablets, så er der en gang imellem brug for hurtige, håndskrevne noter. Her kommer et par råd til, hvordan du kan forbedre og vedligeholde din håndskrift.

Din håndskrift er funktionel, hvis du og andre kan læse den. Hvis du skriver hurtige noter til dig selv, er din skrift dog stadig funktionel, selvom det kun er dig, der kan læse den.

Her ses journalistens egne noter til interviewet med Louise Rønberg

Læg kuglepennen, så spidsen peger ind mod dig, saml pennens greb op med tommel og pegefinger, og ’flip’ den over, så den lander i buen mellem pege- og tommelfinger. Lad resten af grebet hvile på langfingeren.

Det er også okay, hvis du klemmer om pennen med langfingeren også, så du klemmer med tre. Her gælder samme princip, bare hvor du lader undersiden af grebet hvile på ringfingeren i stedet.

Pas på med at lægge tommelfingeren ind over pegefingeren og ’låse’ kuglepennen fast. Det gør dig mindre fleksibel, og du bliver hurtigere træt i hånden.

Vidste du, at

Forskning viser, at børn hurtigere udvikler en ubesværet skrivning af bogstaver og ord, hvis de lærer at skrive i hånden? Dette gælder også, hvis de senere skriver på tastatur.

Kilde: Videnskabelig artikel: ”Hvad skal vi med håndskrivning i det 21. århundrede?”

 

Håndskrivning er personlig

Desuden siger Louise Rønberg, at man viser noget mere af sig selv, når man skriver i hånden.

”Når vi holder vores håndskrift ved lige, så har vi et redskab ved hånden til at reflektere med. Det er for vores egen skyld, men også til at henvende os til andre mennesker med. Med et håndskrevet kort eller brev er vi anderledes tæt på. Vi viser noget af os selv. Derfor kan man også have et ønske om, at præsentationen ikke ligner noget fra en elev i 2. klasse,” slutter hun.

Sørg for at sidde korrekt, når du skriver.

Begge ben skal være på jorden. Begge arme skal hvile på bordet, og papiret skal lægge list skråt til venstre

Se, hvad vi ellers skriver om: #gode råd, #tips og #uddannelse