Hjemmelavet nutella: Sådan laver du nemt din egen nutella

Blend hasselnødder med salt, vanille og smeltet chokolade, så får du den dejligste nutella lige til at smøre på franskbrødet - eller til at spise som en sød snack direkte fra glasset.

Sådan gør du

200 gram hasselnødder
80 gram mørk chokolade
Ca. 10 dråber vanilje
1 tsk. Salt

  1. Bag hasselnødderne i 10 minutter ved 150 grader til skallen løsner sig.
  2. Rul nødderne godt i et rent viskestykke for at få skallen af – det gør ikke noget, at der sidder lidt skal tilbage.
  3. Blend nødderne i en foodprocessor – tag eventuelt en lille håndfuld nødder fra og hak dem groft, hvis du vil have lidt ekstra knas i din nutella.
  4. Hæld vanilje, salt og chokolade ned til de hakkede nødder, og blend det sammen til en ensartet masse.
  5. Bland eventuelt de grofthakkede nødder sammen med chokolade/nøddemassen og hæld din nutella på glas.
  6. Opbevares i køleskabet.

Læs mere om