Hjælp ønskes til genbrug af emballage

Hvorfor mærker Coop ikke plastikemballage bedre, så det er nemmere at genbruge, spørger en læser.
?

Vi sorterer vores affald - herunder selvfølgelig også plast. Vi har lige købt en pakke Salami Extra. Om emballagen står der, at bakken skal sorteres som hårdt plast, men på vores genbrugsstation er det ikke nok. Her skal det i forskellige beholdere 1, 2, 3 osv. eller efter bogstaver PS, PT og lignende. Det står der ikke noget om på jeres emballage. Numrene står normalt i en trekant. Er det noget, I vil tage op?

Allan Kramer, Solbjerg

Svar fra Signe D. Frese

De kildesorteringstekster, vi skriver på emballagerne på Coops varer, har vi udviklet i samarbejde med Teknologisk Institut. Desværre er det sådan, at der er forskel på, hvordan de enkelte kommuner håndterer kildesorteringen. Vi har i vores kriterier forsøgt at ramme bredest muligt, så vores anbefalinger passer med det, der gøres i flest kommuner. Vi overvejer løbende, om vi skal ændre vores kildesorteringsanvisninger. 

Signe D. Frese er kommerciel CSR-chef i Coop. Hun arbejder blandt andet med at sikre udbud af ansvarlige varer, og at Coop handler ansvarligt i forhold til blandt andet madspil, miljøpåvirkning og lignende. 

Se, hvad vi ellers skriver om: #genbrug, #ansvarlighed og #emballage