Spotify er med over 60 millioner brugere den største musiktjeneste på nettet. Du kan vælge mellem en gratisversion med reklamepauser, der optræder med jævne mellemrum mellem sangene, en reklamefri betalingsversion til 49 kroner om måneden eller et premium-abonnement til 99 kroner om måneden. Med den sidste variant får du hurtigere hastighed på dine streams og mulighed for at lytte til dine spillelister offline.
Wimp tilbyder i stil med Spotify et bredt udvalg af musik. Man kan prøve WiMP gratis i 30 dage, før man binder sig. Herefter koster et månedligt abonnement 89 kroner. WiMP har desuden en dansk redaktion, der giver anbefalinger fra den lokale musikscene. Du kan lave playlister på WiMP og koble tjenesten til din Facebook-konto og dele dine playlister med andre.
Med Rdio behøver du ikke at downloade et program til din pc, ligesom du skal med WiMP og Spotify. Du kan afspille musikken direkte i din browser. Tjenesten er gratis i 6 måneder, herefter er prisen 49 kroner per måned. Musiktjenesten minder på mange områder om Spotify, WiMP og de øvrige musiktjenester på markedet. Forskellen ses i Rdios Artist-program. Programmet giver kunstnerne 10 dollars direkte ind på deres konto, når og hvis de får nye kunder til Rdio via de sociale medier.
Der er ikke umiddelbart den store forskel på denne tjeneste og WiMP og Spotify. Men er man ejer af visse Sony-produkter, forholder det sig anderledes. Sony Music Unlimited er en del af Sony Entertainment Network, som er en samlet underholdningsparaply, man eksempelvis kan tilgå fra sin PlayStation, sin Sony smartphone eller fra sit Sony Smart-TV. Prisen er 89 kroner per måned for et abonnement.
Rara er den lille opkomling i streaming-kapløbet. Deres speciale er enkelhed. Hvor Spotify har app-platforme og playlister, er Rara mere simpel. Den spiller bare musik. Ligesom Rdio kører den i browseren med en super enkel og ikonbaseret brugerflade. De første 3 måneder koster 10 kroner. Herefter er prisen 49 kroner per måned.
YouTube er gratis hele vejen igennem. YouTube fungerer dog ikke som en streamingtjeneste med spillelister på samme måde som de andre eksempler. Her kræver det, at man selv går ind og finder de numre, man vil have på sin spilleliste, eller afspiller dem enkeltvis. YouTube er et enormt univers fortrinsvis lavet til video, så hvis man vil have musikvideoen til sit ønskede nummer med, er det her, man finder den. Efterhånden er der dog kommet en del reklamer i introen til den musik, man finder. På YouTube kan man også følge bestemte brugere, så man bliver præsenteret for den musik og de videoer, brugerne lægger op.
Soundcloud er en gratis platform for brugere til at uploade, distribuere og promovere deres egen musik. Der er efter sigende mere end 175 millioner lyttere månedligt, og der bliver uploadet cirka 12 timers ny musik hvert minut.
TDC Play giver, ud over adgang til film og serier, også adgang til en masse musik. Hvis man i forvejen er kunde hos TDC, er musiktjenesten gratis. Udvalget af musik er dog ikke i samme størrelsesorden som eksempelvis Spotify.