To børn læser i en julebog i en sofa
jul

Guide: Skriv dit eget juleeventyr med ChatGPT

Du kender det garanteret godt. Juletiden er spækket med ting, der skal fixes, gaver, der skal købes, julemad, der skal laves, og flyverdragter, der skal vaskes. At skrive sit eget juleeventyr står nok ikke lige øverst på to do-listen. Fortvivl ej. ChatGPT er en hjælpende julenisse i processen

Juleaften nærmer sig med hastige skridt. Det samme gør juleeventyrene. Du har garanteret støvet Peters Jul af fra sidste år. Læst de samme gamle juleeventyr om og om igen. Med kunstig intelligens kan du lynhurtigt skabe dit helt eget juleeventyr og forny og ændre det med meget få klik, hvilket passer perfekt ind i en travl juletid, hvor tid ikke er den største ressource.

Følg guiden og skab dit eget juleeventyr i selskab med dine børn eller andre julegæster.

1. Åbn ChatGPT her

2. Start med dine karakterer

Er du selv hovedpersonen i eventyret? Måske er dine børn med, eller måske er dine julegæster også involveret. Uanset hvad så start med give dit eventyrs karakterer nogle egenskaber. Det kan være, at hovedpersonen er modig eller nysgerrig. Eller måske har hovedpersonen en drøm om en hvid jul. Ingen grænser, ChatGPT skal nok skrue noget fint sammen.

3. En udfordring

Et godt juleeventyr er næsten altid skabt på baggrund af en eller flere udfordringer. Det kan være, julemandens rensdyr er kommet til skade, at kanen er gået i stykker eller en helt tredje ting, din hovedperson skal hjælpe med. Du kan også altid bruge ChatGPT til at udtænke udfordringer i fortællingen.

4. Steder, eventyret skal udspille sig

Udtænk nogle steder, du godt kunne tænke dig, at dit juleeventyr skal udfolde sig. Er det kendte steder i Danmark? Måske Himmelbjerget eller Hammershus på Bornholm. Udvælg nogle steder og brug ChatGPT til at plotte dem ind i juleeventyret.

5. Løsning og afslutning

Hvordan skal hovedpersonen løse hele juleproblematikken i eventyret? Er det her,  julemagien kommer ind i billedet? Hvis du er i tvivl, om noget fungerer i eventyret, kan du altid forsøge at plotte det ind. Det kan med meget få klik rettes igen. Når løsningen er i hus, mangler afslutningen blot. For et hvert godt juleeventyr har oftest en lykkelig slutning. Gerne med et godt budskab om julen. 

6. Stemningen

Du kan få ChatGPT til at bestemme stemningen i dit juleeventyr. Skal det være en humoristisk fortælling, en uhyggelig eller måske en meget detaljeret fortælling? Uanset hvad kan du få ChatGPT til at forsøge at give dit juleeventyr et særligt præg.

7. Gennemlæs dit juleeventyr

Husk at løbe dit juleeventyr igennem for sprog og struktur. Så kan du også sætte dit helt eget personlige præg på fortællingen.
Nu er der kun tilbage at få testet dit juleeventyr over for andre.

Nu er det din tur

Husk, dette er blot en skabelon til at lave sit eget juleeventyr. Prøv dig frem med den kunstige intelligens. Det går alt sammen lynhurtigt og kan nemt rettes til og udvikles på, så det får den ønskede form.

God fornøjelse!

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Samvirke har testet skabelonen i ChatGPT

Samvirke:

Hej vil du hjælpe os med et juleeventyr? Skabelonen er nedenfor:

 

1: Hovedperson: Flemming. Skurk: et ondt rensdyr.

2: Der skal være en udfordring. Find selv på den.

3: Steder den skal foregå: Billund og Nordpolen.

4: Find selv en løsning på udfordringen og rund den af med et godt budskab.

5: Eventyret skal være uhyggeligt.

 

På forhånd tak

 

ChatGPT:

 

Selvfølgelig, lad os skabe et juleeventyr:

 

Titel: "Flemming og Det Onde Rensdyr"

 

I den lille by Billund, hvor juleglæden dansede blandt LEGO-klodser, levede Flemming. Han var en nysgerrig sjæl med et hjerte fyldt med eventyr. En dag, mens snefnuggene faldt som stjerner, opdagede Flemming et ondt rensdyr ved navn Mørkehov, der truede med at sprede mørke i juletiden.

 

Udfordringen opstod, da Mørkehov stjal alle julelysene i Billund. Det efterlod byen indhyllet i en kold, dunkel skygge. Flemming vidste, at han måtte handle hurtigt, og han fulgte spor af glimtende rensdyrshove til Nordpolen.

I det frosne landskab stod Flemming over for Mørkehov, der prøvede at udrydde al juleglæde. Et voldsomt snevejr udgjorde en farlig udfordring, men Flemming, ved hjælp af sin ukuelige vilje, formåede at overtale Mørkehov til at fortryde sine onde planer.

 

Sammen vendte de tilbage til Billund, hvor julelysene atter strålede. Mørkehov, omvendt af Flemmings venskab og juleånd, besluttede at bruge sine kræfter til at bringe glæde i stedet for mørke.

 

Budskabet i dette uhyggelige juleeventyr er, at selv de, der synes ondskabsfulde, kan ændre sig med kærlighed og forståelse. Juletiden handler ikke kun om lys, men også om at dele det med dem, der har brug for det mest.