Gode råd: Hvad kan æbler bruges til?

Brug æblerne når du bager brød, i salat, i boller i karry, æblesnacks, æbleflæsk, æblekage og æblechips.
aebler

skær æbler i både og kog dem med i sammenkogte retter. Boller i karry bliver fine, når der er æbler i. Genopdag en gammel favorit som æbleflæsk.

Æbler i dej til brød

Bag brød og riv æbler ned i dejen. De giver smag og saftighed, og du får brugt æblerne. Har du en saftpresser, kan du tilsætte æblerester fra den pressede saft til dej.

Morgenmad med æbler

Riv æblerne til mysli eller havregryn eller bag et æble i skiver med i havregrøden.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Aftensmad med æbler

Skær æbler i både og kog dem med i sammenkogte retter. Boller i karry bliver fine, når der er æbler i. Genopdag en gammel favorit som æbleflæsk.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Forkæl med æbler

Der findes masser af kager, hvor du kan bruge æbler. Du kan lave æbleskiver med rigtige æbler. Når du har øst dejen i æbleskivepanden, lægger du en tynd skive æble i, inden du vender dejen i panden, så bager æblet ind i dejen.

Meget nem svensk æblekage:

100 g smør

4-5 æbler i tynde både

1 tsk. kanel

1 tsk. bagepulver

2 del hvedemel 1 1/2 dl sukker

3 æg

  • Indstil ovnen på 200 grader (alm. ovn).
  • Smelt smør i en kasserolle og fjern straks kasserollen fra varmen.
  • Læg æbleskiverne i et smurt ildfast fad, strø kanel på.
  • rør sukker i det smeltede smør i kasserollen. 
  • Bland mel og bagepulver og rør også det i og til slut æggene.
  • Fordel dejen over æblerne.
  • Bag dem i den opvarmede ovn i 40 minutter.
  • Server kagen med letpisket flødeskum.

Æblechips

Stik kernehuset ud af dine æbler, skær dem i tynde skiver på et mandolinjern, en pålægsmaskine, foodprocessor eller lignende.

Læg de supertynde skiver af æblet på tørt bagepapir og drys med en anelse sukker.

Bag æbleskiverne i ovn ved 110-120 grader varmluft ca. 2 timer til de bliver helt tørre og sprøde. Er ovnen meget tæt, sætter du en tændstik i klemme i ovndøren, så evt. damp kan slippe ud.