Gode råd: Så længe kan du indløse gavekortet

Et gavekort eller tilgodebevis er som udgangspunkt gyldigt i 3 år – med mindre du aftaler andet med butikken.

Gavekorts udløbstid reulgeres af en lov - men en forretning må gerne stille dig dårligere, hvis I aftaler det

Sådan klager du

Er du uenig med en erhvervsdrivende om, du har fået lang nok tid til at indløse dit gavekort eller dit tilgodebevis, bør I først finde en løsning sammen. Ellers kan du klage til Forbrugerklagenævnet.

Husk at bruge gavekortet inden det udløber

En åben pakke er ikke altid lykken. Måske har man allerede 4 af de der skarpe, japanske knive – eller også var den trøjen med batiktryk ikke lige det store hit. Et gavekort havner derfor øverst på mange ønskesedler – for med det lille kort i hånden, kan modtageren selv vælge, hvad fødselsdagsgaven skal være.

Husk at indløse gavekortet – for et gavekort har ikke ubegrænset levetid. Gavekort er et bevis på en gæld mellem to, og som udgangspunkt er gavekort omfattet af lov om forældelse.

Gavekort duer i 3 år

3 år er et gavekort gyldigt. Medmindre at køberen af gavekortet har aftalt andet med butikken, hvor kortet er udstedt. Det er altså muligt at aftale en anden tidsfrist end 3 år – måske kan butikken kræve, at gavekortet indløses inden ét år. Lovens krav er alene, at fristen for udnyttelsen af gavekortet ikke er unødigt kort.

(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)

Tilgodebeviser gælder også i 3 år

Et tilgodebevis er en form for gavekort, som typisk udstedes, hvis du ikke kan finde en ny vare, når du bytter. Man kan derfor sige, at beviset er en slags gavekort, og så gælder samme regler.

Et tilgodebevis gælder 3 år med mindre andet er aftalt mellem udstederen og dig som forbruger.
Gyldigheden – hvis I aftaler andet – må ikke være urimelig kort.

(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)

Her skal du være opmærksom:

Et gavekort eller tilgodebevis er et bevis på kontanter, du har liggende i en bestemt forretning til senere brug. Lukker butikken eller går den konkurs, er det meget svært at få pengene igen. Brug derfor gavekort så snart, du har mulighed for det.

Se, hvad vi ellers skriver om: #forbrug, #lovgivning, #klager og #gaver