Giv os flere alkoholfrie øl

I mange andre lande er der et stort udvalg af alkoholfrie øl. Hvorfor har vi ikke det i Coops butikker vil en læser vide.
?

Hvorfor er der ikke flere forskellige øl uden alkohol at vælge imellem i jeres butikker. I Sverige er der 8-10 forskellige at vælge imellem i de fleste supermarkeder. Carlsberg fremstiller en, der smager godt, hvorimod Tuborgs Superlight ikke er værd at drikke, og det er som regel den eneste, der er til salg i alle butikker.

Øllen 1795 findes en gang imellem i Kvickly, men er altid meget dyr i forhold til almindelig øl. Er efterspørgslen der ikke? Der må da være flere end mig, der gerne vil have andet end sød sodavand uden alkohol. 

Birgit Wied, Jægerspris

Svar fra Kenn Thomsen

Det er korrekt, at udbuddet af alkoholfri øl i dag er meget smalt. Det er der to grunde til: I dag må man kalde en øl alkoholfri (i udlandet,) selvom den indeholder op til 0,5 procent alkohol. Dette er ikke lovligt i Danmark, her skal øllet være på 0,0 procent, hvis det skal kaldes alkoholfrit.

En af de største alkoholfrie øl i verden er Erdinger alkoholfri. Den indeholder 0,5 procent alkohol, og derfor er den ikke lovlig at sælge i Danmark, da bryggeriet på dåsen skriver alkoholfri. Vi har tidligere haft den i sortiment, og det var en af vores bedst sælgende alkoholfrie øl.

En anden årsag er, at efterspørgslen indtil nu ikke har været særligt stor. Dette betyder dog ikke, at vi i Coop Danmark ikke vil gøre noget for at øge udbuddet af alkoholfri øl. Vi har i dag fire varianter i sortimentet, og vi har netop indgået en stor aftale med bryggeriet Bavaria i Holland. Bavaria er førende inden for produktion af netop alkoholfrie øl, og da vi selv står for importen, vil prisen være særdeles konkurrencedygtig i forhold til i dag. 

Opdatering: Siden brevkassen blev udgivet i 2013, er der kommet andre regler på området, således at alkoholfri øl må have 0,5 procent alkohol.

Kenn Thomsen er kategorigruppechef for nydelsesmidler og kiosk i Coop.

Se, hvad vi ellers skriver om: #alkohol og #øl