Fyld køleskabet, så du altid kan trylle mad frem

Gør dit køkken til et basislager, så familien altid kan lave mad. Så falder du ikke så nemt for usunde fristelser. Husk at købe nyt, når dit basislager begynder at slippe op.

Her får du listen til dit basislager, så du altid kan lave sund mad, der smager godt:

Krydderier og krydderurter:

  • Salt, peber
  • Karry
  • Paprika
  • Tørrede krydderurter som timian, basilikum, oregano
  • Kanel
  • Friske krydderurter som timian, oregano og rosmarin

Kolonial:

  • Sukker og evt. honning
  • Marmelade og syltetøj
  • Olie, for eksempel oliven eller rapsolie
  • Vineddike eller æbleeddike
  • Hvede – og fuldkornsmel
  • Havregryn
  • Bønner på dåse
  • Sojasovs, fiskesovs
  • Hakkede eller flåede tomater på dåse
  • Tomatketchup
  • Chilisauce
  • Koncentreret tomatpuré
  • Sennep
  • Oliven
  • Kapers
  • Syltede agurker
  • Bouillontern
  • Mandler og nødder
  • Kaffe og  te

Grøntsager

  • Gulerødder, når de er i sæson
  • Kartofler
  • Løg og hvidløg
  • Broccoli
  • Bladselleri
  • Spinat på frost
  • Grønne bønner på frost
  • Ærter og majs på frost

Frugt

  • Frosne bær
  • Citroner og lime
  • Æbler, når de er i sæson

Brød

  • Grovbrød, rugbrød og evt. groft knækbrød

Fiskeprodukter:

  • Muslinger, makrel i tomat og sardiner på dåse

I køleskabet

  • Mager mælk
  • Kvark, skyr eller mager yoghurt
  • Fast gul ost
  • Gær
  • Smør
Se, hvad vi ellers skriver om: #mad og #køleskab