Forbrugerrevolution på internettet

På nettet skyder myriader af portaler op, hvor man tipper hinanden om konsumsamfundets mange tilbud

Leder du efter det bedste pizzeria i New York, den hippeste klub i Berlin eller bare en god kop kaffe på Nørrebro? Så er du kun få klik fra at finde svaret. På nettet skyder myriader af portaler op, hvor mennesker som du og jeg tipper hinanden om konsumsamfundets mange tilbud.

Ved at lade brugere kommentere kvaliteten af produkter har shopping-portaler som Amazon lagt fundamentet til en ny generation af brugerdrevne onlineguides. Her er der ingen grænser for, hvilke varer, ydelser og oplevelser forbrugere kan kommentere og anmelde.

De udenlandske

www.yelp.com– på den største portal af dem alle kan amerikanske forbrugere blandt andet bedømme spisesteder, butikker, museer, aftenundervisning, hundepensioner, håndværkere, kirker, læger og advokater.


www.qype.com


– europæisk pendant til Yelp, hvor bl.a. engelske, franske, spanske og tyske brugere kan anmelde et væld af services (også danske!).


www.tripadvisor.com– på den internationale portal kan rejsende bedømme hoteller, restauranter og attraktioner på feriestedet.

Tjek også:


www.citysearch.com


(diverse),


www.epinions.com(produkter),www.gogirlfriend.com


(pigeemner),www.ivebeenthere.co.uk

(rejse),www.ripoffreport.com

(klageportal)

De danske
www.mangospot.dk


– portalen hvor ålborgensere og århusianere giver inside-tips til byernes gastronomiske og kulturelle highlights samt shopping- og natteliv.


www.mitkbh.dk


– her vurderer københavnere og deres gæster hovedstadens caféer, barer, butikker, spise-, koncert- og andre spændende steder.


www.bornibyen.dk


– portalen for københavnske børn og deres forældre beskriver bl.a., hvor man finder de bedste legepladser, børnevenlige restauranter og gode weekendforlystelser til de små.

Tjek også:


www.g2b.dk


(øl-anmeldelser),
www.slikleksikon.org
(slik)

Den tvivlsomme
www.rottenneighbor.com


– her har brugere verden over mulighed for anonymt at kritisere støjende eller på andre måder irriterende naboer.

Se, hvad vi ellers skriver om: #forbrug, #markedsføring, #internet og #håndværkere