Food on film

I november kan biografgængere med hang til god mad og bæredygtig forbrugerkultur deltage i spændende filmvisninger og debatter under overskriften Food on film. FDB er med i kulissen. Du kan deltage i debatten nedenfor.

FDB mener, at det har stor betydning, at de danske forbrugere kan debattere, hvordan vores fødevareproduktion skal se ud i fremtiden og hvordan vi sikrer bæredygtighed i den. Derfor har vi valgt at engagere os i ’Food on Film’, der løber fra den 3.-13. november 2011.

Her kan biografgængere med hang til god mad og bæredygtig forbrugerkultur deltage i nogle spændende filmvisninger og debatter. Til 'Food on Film' kan du blandt andet opleve:

"Verdens Bedste Kok" af Rasmus Dinesen

I otte år har kokken Rasmus Kofoed været besat af en drøm om at vinde Bocuse D´or, det  uofficielle verdensmesterskab for kokke i finere gourmetmadlavning. 'Verdens Bedste Kok' er et sjældent indblik i en verden, hvor legesyg ekvilibrisme møder militant disciplin, og hvor lineal og pincet er de vigtigste køkkenredskaber.

Deltag i debatten på Samvirke.dk om danskerne går mere op i pris end kvalitet?

"Jiro Dreams of Sushi" af David Gelb

Der er plads til 10 siddende gæster i Jiro Onos undselige, men verdensberømte restaurant i Tokyo. Et sted der har tre Michelin-stjerner, men ikke noget menukort. 'Jiro Dreams of Sushi' er en på alle måder smagfuld film, der i lige så høj grad handler om perfektionisme som et mål for madlavningens kunst, som den handler om sushi. Men den ser også med bekymring på globalt overfiskeri som et resultat af sushiens tiltagende popularitet.

Deltag i debatten på Samvirke.dk om hvorfor vi ikke bare skifter dåsetunen ud med makrel?

"Bovines" af Emmanuel Gras

Filmens hovedpersoner er en isoleret kvægflok, som lever i ro og mag i det franske landskab. Den unge instruktør Emmanuel Gras har skabt et stykke sanselig poesi, der uden ord og uden at forcere sine pointer, lader seeren fundere over dyrenes rejse fra græsmark til middagsbord.

Deltag i debatten på Samvirke.dk om man bør tænke på, at kødet i køledisken engang var et levende dyr

"Above the Heart" af Gaëlle Komàr

Gaëlle Komars beskriver slagteriprocessen elegant og intelligent i sin minimalistiske og stort set diaglogløse film 'Above the Heart'.

Deltag i debatten på Samvirke.dk om det skal være obligatorisk for børn at overvære en slagtning?

Se, hvad vi ellers skriver om: #mad og #kultur