Findes der et alternativ til hårbalsam?

Da jeg var barn, skyllede min mor vores hår i eddike, efter at det var blevet vasket med sæbe.
?

I jeres altid gode blad læste jeg i sidste måned om vasketemperaturer, skyllemidler, kalk mv. I den forbindelse tænkte jeg på, om der findes gode, uparfumerede alternativer til hårbalsam?

Da jeg var barn, skyllede min mor vores hår i eddike, efter at det var blevet vasket med sæbe. I dag bruger jeg hårbalsam i store mængder, fordi jeg har hår med en meget åben struktur og bor på Amager, hvor der er ekstremt meget kalk i vandet.

Men jeg bryder mig ikke om mængderne af parfume og synes heller ikke, at håret bliver rigtigt blødt. Kan man med fordel skylle med eddike i stedet? Eller kan man mon få brusehoveder, som filtrerer kalken fra? Eller har I andre gode råd?

Le Lyby, København

Svar fra Winnie From Thesbøl

Der findes i handelen adskillige mærker af hårbalsam uden parfume. De kan købes bl.a. i Coops butikker og på apoteket.

Her er en opskrift på et skyllemiddel til dit hår, som du kan fremstille selv:

Bland 2 spsk. friske eller 1 spsk. tørrede kamilleblomster og 2 spsk. friske eller 1 spsk. tørrede morgenfruer i en skål og hæld 6 dl kogende vand over. Lad det trække ½ time, hvorefter du tilsætter 2 spsk. citronsaft. Si blomsterne fra, og hæld væsken på en flaske, klar til at skylle håret i.

Du kan naturligvis også bruge husholdningseddike til at skylle dit hår med, men ovenstående skyllemiddel har en mild og behagelig duft, som måske er mere behagelig end duften af eddike. I byggemarkeder kan du finde forskellige kalkfiltre til brug i husholdningen.

Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.

Se, hvad vi ellers skriver om: #hår og #skønhed