Find din biologiske alder og gør kål på de ekstra år

Har du på fornemmelsen, at din livsstil får dig til at se mindre frisk ud, end du er? Prøv spørgsmålene her, og se om du kan skifte nogle af dine mindre sunde vaner ud med mere fuldkorn, grøntsager og kål.

Få en ide om din biologiske alder

”Kål eller kanyle” hed et tv-program på DR i foråret 2012, hvor 50-årige Nina, 41-årige Kjell og en række andre personer lod sig forynge med eksperters hjælp. Nina gik kanylevejen og fik hjælp af hudlæge Jørgen Esmann. Kjell valgte kål-vejen og fik hjælp af livsstilscoach Thorbjörg Hafsteinsdóttir. Begge fik gode resultater ud af behandlingerne.

Samvirke.dk tilbyder ikke kanyle. Men her kan du bruge Thorbjörg Hafsteinsdottirs tjekskema og læse hendes gode råd til, hvordan du kan forfriske dit udseende. Broccoli skader ikke. Det gør kærlighed og kildevand heller ikke.

Følgende vejledning og skema er fra Thorbjörg Hafsteinsdottirs hjemmeside:

"Brug spørgeskemaet om din levevis, dit miljø og dine kostvaner på næste side, til at få en ide om hvad din biologiske alder er. Er den for høj, fordi din krop bliver udsat for unødvendigt og uønsket slid? Er den lav, fordi du spiser og lever i overensstemmelse med din krops behov? Spørgeskemaet giver et praj om din biologiske alder. Det kan ikke sidestilles med medicinske undersøgelser, men det kan hjælpe dig med at gøre status og måske få en ide om, hvor du kunne sætte ind.

Adapteret efter materiale fra Dr. David Wickenheiser, Burnaby, BC, Canada."

Se, hvad vi ellers skriver om: #alder