Få styr på din fryser

Frys fladt, behold etiketten fra kødbakken og husk, at fødevarer holder ikke evigt i fryseren.
frosne bær

Indret fryseren med afdelinger til kød, grønt og frugt.

Hold orden i fryserens skuffer

Udnævn hver skuffe til at have sit eget indhold, for eksempel grønt og brød i den nederste, kød i den midterste og småting i den øverste, for eksempel køleelement, isterninger, frosne bær og små madrester.

Hold orden i kummefryseren

Brug kurvene og udnævn hver kurv til at have sit eget indhold, for eksempel brød, pålæg, isterninger, frugt og grønt osv. Læg de mindste ting øverst.

Frys fladt

Frys fladt i fryseposer ved at mase for eksempel det hakkede kød til en flad pandekage og tryk luften ud.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Overfyld ikke fryseren

En overfyldt fryser er svær at holde styr på. Sørg for at de ældste fødevarer er tilgængelige øverst i fryseren, så du ikke glemmer dem. Kød skal helst ikke opholde sig i fryseren i mere end et par måneder, hvis smagen stadig skal være god.

Genbrug etiketten

Klip etiketten fra den oprindelige kødemballage af og læg den i fryseposen, så du altid kan se, hvad du tager ud af fryseren og samtidig tjekke tilberedning og varedeklaration.

Så længe holder maden sig på frost:

  • Mager fisk: 3-6 måneder.
  • Fed fisk: 1-2 måneder.
  • Fede kødtyper: 3 måneder. 
  • Magert kød: 6 måneder. 
  • Magert vildt: 18 måneder. 
  • Hakket kød: 2-16 måneder, magert kød holder længst. Fedt kød holder kortest.
  • Fjerkræ: 3-10 måneder afhængigt af hvor fedt kødet er. 
  • Frugt og grøntsager 10-12 måneder. 
  • Bagværk 2-8 måneder afhængigt af fedtindholdet.
  • Gryderetter højst 3 måneder.

Kilder: Gorenje, Fødevarestyrelsen, Bolius, Jyllands Posten.dk