Er rødt kød usundt?

Jeg har engang læst, at rødt kød, såsom oksekød og vildtkød, ikke er så sundt som lyst kød, som f.eks kylling! Er der noget om snakken?
?

Jeg har engang læst, at rødt kød, såsom oksekød og vildtkød, ikke er så sundt som lyst kød, som f.eks kylling! Er der noget om snakken?

B. Willadsen, Stenløse

Svar fra Per Brændgaard

Ja, der er noget om snakken. En rapport fra World Cancer Research Fund og American Institute for Cancer Research fra 2007 anbefaler, at personer, der spiser rødt kød, spiser mindre end 500 g om ugen.

Anbefalingen er for kød, som det bliver spist, og 500 g kød i tilberedt tilstand svarer til ca. 700 g råt kød. Forarbejdet rødt kød, f.eks. som pålægsvarer, er særlig slemt, og rapporten anbefaler, at man kun spiser meget lidt af det, hvis noget overhovedet.

Rapporten anbefaler, at folk, der spiser rødt kød, skifter til lyst kød (f.eks. kylling) eller fisk i stedet for. Rapporten anbefaler ikke, at man slet ikke spiser kød, men at man hovedsagelig vælger de sundere former for kød og generelt spiser kød med måde.

Per Brændgaard er cand.scient. i human ernæring.

Se, hvad vi ellers skriver om: #sundhed, #kød, #oksekød og #sund mad