Er frugt- og druesukker det samme?

Er der en forskel på druesukker og frugtsukker? Professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet Leif Skibsted giver dig svaret.
?

Er druesukker det samme som frugtsukker - eller er det to forskellige ting?

Vibeke Lysholt, Faaborg

Svar fra Leif Skibsted

Druesukker og frugtsukker er ikke det samme. Druesukkers kemiske betegnelse er D-glucose, og frugtsukker hedder D-fructose. Begge er dog såkaldte monosaccharider og hører dermed til de letfordøjelige kulhydrater og giver os hurtig energi. Begge findes naturligt i honning og frugt.

Kirsebær indeholder især druesukker, æbler og pærer indeholder frugtsukker, mens honning, vindruer og dadler indeholder begge dele i store mængder. Frugtsukker smager næsten dobbelt så sødt som druesukker.

Almindeligt sukker fra roer eller sukkerrør er druesukker og frugtsukker kemisk bundet sammen til et disaccharid og har sød smag midt imellem.

Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Se, hvad vi ellers skriver om: #ernæring, #frugt og #sukker