Er det farligt at koge hamburgerryggen med plastikken omkring?

Hvad sker der, hvis man koger en hamburgerryg med plastik omkring?
?

Forleden kogte jeg hamburgerryg til mine gæster.

Bagefter opdagede jeg, at der stadig var et lag plastik omkring hamburgerryggen.

Med fare for at forgifte både os selv og gæster lod jeg som ingenting, men har stadig dårlig samvittighed. Var det en stor fejl, at den inderste plastik ikke var fjernet?

Birgit Horn, Gandrup

Svar fra Leif Skibsted

Den type plast, der anvendes som »rør« til hamburgerryg og lignende kødprodukter, er godkendt til emballering af kød og tåler kogning.

Plastmaterialet vil ligesom kogeposer til ris og fisk ikke afgive giftige stoffer hverken til fødevarer eller til kogevandet.

Hvis man ikke ønsker at koge kød i en sådan plastemballage, kan den dog tages af før kogning. Man må derimod aldrig stege kød i denne type plastemballage, da ovnens stærke varme nedbryder materialet. Til stegning kræves de specielle stegeposer.

Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet.

Se, hvad vi ellers skriver om: #kød