Er Chiquita-bananerne væk?

En læser efterspørger de gamle Chiquita-bananer.
?

Kan man ikke købe Chiquita-bananer i Coops butikker længere? Vi har her i Vejle flere butikker under Coop, og vi har i mange år været glade for lige præcis Chiquita-bananer, som vi mener, er de absolut bedste, der findes.

Desværre kan vi ikke længere finde dem i butikkerne - en sjælden gang har der været nogle færdigpakkede poser med små bananer, men på grund af indpakningen har de altid en lidt dårlig smag, synes vi. Kommer der igen Chiquita-bananer i løs vægt?

Inger Thygesen, Vejle

Svar fra Morten Brix

Vi forhandler ikke længere Chiquita-bananer i Coop i Danmark. Det har vi ikke gjort i adskillige år, da prisen ganske enkelt blev alt for høj i forhold til, hvad kunderne vil betale for bananer.  

De bananer, vi fører i dag, Del Monte, Dominique, UTC og Fyffes, plukkes alle fra plantager, hvor også Chiquitas bananer plukkes. Kunsten ved bananer er modningen, hvor jeg er helt enig i, at Chiquita var rigtig dygtige. Vi har nu vores eget modneri. Vi har igennem det sidste halve år fået markant bedre modning, hvilket også har givet bedre og mere holdbare bananer.

Chiquita var for år tilbage førende på bananer, men er efter vores vurdering blevet indhentet af flere konkurrenter, som kan det samme og samtidig til en bedre pris, til gavn for alle. 

Morten Brix er kategorichef for frugt i Coop i Danmark. Morten Brix har dermed det øverste ansvar for indkøb af de frugter, du finder i butikkerne i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og LokalBrugsen.

Se, hvad vi ellers skriver om: #indkøb, #frugt, #coop og #bananer