Efterlysning: Jaffa-appelsiner

Appelsinerne på Cypern er kendt for at være store og saftige - lige som Jaffa-appelsinerne. Hvorfor har Coop ikke Jaffa, vil et medlem vide.
?

Europas bedste appelsiner kommer fra Cypern. Appelsiner derfra er i familie med Jaffa-appelsiner, store, nemmere at skrælle og sødere end de mere sure appelsiner fra Spanien, hvor Coop får appelsiner fra. Hvorfor har Coop hverken appelsiner fra Cypern eller Jaffa-appelsiner fra Israel.

Ole Steen

Svar fra Morten Brix

For at sikre den rigtige sødme, saft og generelle spiseoplevelse handler det for citrus og øvrig frugt i høj grad om sorter, klimatiske forhold, transporten og ikke mindst avlerens viden, erfaring og passion. På den baggrund er det svært at konkludere, at appelsiner fra Cypern generelt er bedre end appelsiner fra Spanien.  

Vi foretager ofte såkaldte brix-målinger, som er måling af sukkerindhold, i vores frugter og naturligvis også appelsiner. Vi måler både vores egne og konkurrenternes. Og der er meget stor forskel, selv inden for samme sort. Der findes mange rigtig gode appelsiner i Spanien, men der findes også nogle, som er mindre gode. Det samme gør sig gældende på Cypern, i Italien og så videre.

Spanske Rio Tinto leverer tæt på 100 procent af alle vores økologiske appelsiner, og det er en Europas mest erfarne og passionerede citrusavlere. Derudover ligger Rio Tintos plantager godt i forhold til at opnå den rette sødme og saft. Vores to leverandører på Smag Forskellen er særlig udvalgt, og den ene har leveret til os igennem mange år. På vores Smag Forskellen-produkter stiller vi særligt høje krav til smagen og kvaliteten og foretager mange brix-målinger hen over sæsonen. Vi vurderer, at vores økologiske og Smag Forskellen-appelsiner er markedets bedste i den europæiske sæson. Derudover har vi løse appelsiner og 2-kilos net, hvor vi naturligvis stiller høje krav, men da vi har flere leverandører på disse produkter, kan ensartetheden ikke være så høj som på økologiske og især Smag Forskellen-appelsinerne. 

Morten Brix er kategorichef for frugt i Coop i Danmark. Morten Brix har dermed det øverste ansvar for indkøb af de frugter, du finder i butikkerne i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og LokalBrugsen.

Se, hvad vi ellers skriver om: #indkøb, #frugt, #supermarked og #appelsin