Efterlysning: Genbrugskaffefiltre

Kun få efterspørger genbrugelige kaffefiltre - i stedet giver Coops indkøber af kaffe gode råd til, hvordan afsmagen af filter kan mindskes.
?

Hvorfor kan vi ikke købe genbrugskaffefiltre af nylon i Brugsen? De er meget billigere i brug og langt mere miljøvenlige end de almindelige filtre, og de giver aldrig afsmag af papir.

Erik Juul Clausen, Lystrup

Svar fra Marianne Lundgreen

Vi får aldrig henvendelser på genbrugskaffefiltre, så derfor har vi det ikke i sortiment. Jeg har kontaktet en af de førende leverandører af kaffefiltre. Her har jeg fået at vide, at der findes en indsats, som man sætter ned i filterholderen som en tragt.

Den er dog ikke specielt udbredt herhjemme, da der ikke er tradition for dette. Den findes i forskellige udgaver, og til forskellige priser. Den kan købes i de fleste isenkrambutikker, og prisen er cirka 100 kroner. Nylonkaffefiltre findes stort set ikke på det danske marked.

Med hensyn til smagen kan jeg anbefale, at man køber et filter i god kvalitet. Desuden er det en god idé at skylle kaffefiltret i vand inden brug. Dette gøres også af baristaer, når man bruger »pour over«-metoden.

På den måde »skylles« en eventuel bismag ud af filtret. 

Marianne Lundgreen er kategorichef for nydelsesmidler i Coop.

Se, hvad vi ellers skriver om: #kaffe, #genbrug og #emballage