Derfor skal du ikke lægge bananen i køleskabet

Bananer bliver brune og får dårlig smag i køleskabet, men de kan fryses og bruges til kage eller smoothie.

Bananen udskiller meget ethylen, der sætter skub i modningen

Læg ikke bananen i køleskabet

Læg ikke bananen i køleskabet, for at den skal holde sig længere. Læg den i en kælder eller et køligt rum, hvis du har et, eller lad den stå det køligste sted i køkkenet, men uden for køleskabet. Bananer opbevares bedst ved 12-14 grader.

Bananer bliver brune i køleskabet

Bananer er følsomme over for kulde. Frugtkødet blive misfarvet og mørkt, og smagen bliver kedelig. Ligesom banan er squash, agurk, tomat, aubergine og græskar følsomme over for kulde og tåler ikke opbevaring i køleskab. 

Frys bananer og lav smoothie

Hvis du har købt for mange bananer og ikke kan nå at spise dem, før de bliver overmodne, er det en god ide at fryse dem til smoothie eller banankage. Skræl bananerne og frys dem i portioner til fryseren. Til en dejlig kold smoothie kan du skære en skrællet banan i 4-5 stykker. De frosne bananstykker blendes med en sjat mælk, evt lidt sukker og en teske vaniliesukker. Blend blandingen, tilsæt 1 dl yoghurt naturel og blend igen.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Frosne bananer kan bruges til banankage

Bruger du frosne bananer til banankage, skal du vende dem i kagedejen, så snart de er tøet op.

Derfor modner bananer så hurtigt

Bananer er meget følsomme for gasarten ethylen. Ethylen er den accelerator, der sætter skub i modningen. Hvis du for eksempel lader bananer ligge i en lukket pose i stuetemperatur, vil du hurtigt få overmodne bananer, fordi bananerne bliver overeksponerede for deres eget ethylen. Du kan modne en avocado ved at lægge den sammen med bananen, som modner avocadoen med ethylen.