Sponsoreret indhold fra De 5 Gaarde

Derfor er det sundt at spise kylling

Sunde retter og slankemad. Kylling optræder ofte i selskab med ordet sundt, og det er der flere gode grunde til, forklarer ernæringsekspert Sara Elisabeth Eriksen, cand.scient. i human ernæring på Professionshøjskolen Metropol. 

Kylling indeholder - ligesom andre former for kød - masser af protein, som er en livsvigtig del af vores kost.

Næringsindholdet i kylling

Der er stor forskel på næringsholdet i kylling med og uden skind. Tilberedningen spiller også en stor rolle. 
 
Næringsindhold per 100 g spiselig del:
 
Rå kylling med skind
173 kalorier
18 g protein
11,3 g fedt
 
Rå kylling uden skind
128 kalorier
19,3 g protein
5,6 g fedt
 
Stegt kylling med skind
194 kalorier
24,2 g protein
10,8 g fedt
 
Friturestegt kylling
259 kalorier
28,3 g protein
16,3 g fedt
 
Kogt kyllingebrystfilet uden skind (pålæg)
111 kalorier
20,4 g protein
2,8 g fedt
 
Kilde: DTU Fødevareinstituttet Fødevaredata
 

Kyllingekød er lyst og ikke rødt

Ernæringseksperten peger også på, at kyllingekød er lyst og ikke rødt. Ifølge kostrådene skal vi holde igen med rødt kød fra firbenede dyr, fordi der er en sammenhæng mellem udvikling af nogle typer af kræft og det at spise meget rødt kød. 

Kylling har masser af protein

Kylling indeholder - ligesom andre former for kød - masser af protein, som er en livsvigtig del af vores kost. Du kan sagtens få vegetabilsk protein fra blandt andet bønner og linser, men proteiner fra dyreriget har en god kvalitet og et højt niveau af essentielle aminosyrer, der er nødvendige, for at vores krop fungerer normalt.
Når det handler om vitaminer og mineraler, får vi blandt andet niacin, B-12, fosfor, kalium og selen, når vi spiser kylling.

Fedtfattig tilberedning er mulig med kylling

Kylling kræver tilberedning med omtanke og en god opskrift. Ellers kan den sunde spise blive en tør og smagsfattig omgang på grund af det lave fedtindhold. 
Hvis du vil spare på fedtet, spiller tilberedningen også en afgørende rolle. Kylling stegt på pande er mere fedtholdig end en ovnstegt kylling, og du kan skrue yderligere ned for fedtindtagelsen ved at lade være med at spise skindet. Kogt kyllingekød er meget magert, men menuens samlede energiregnskab ændrer sig naturligvis, hvis du hælder fløde i sovsen.  

 

Se, hvad vi ellers skriver om: #kylling, #sundhed og #proteiner