Chokoladekage i mikroovnen på 15 minutter

Virkeligt lækker chokoladekage, som er færdig på bare 15 minutter. En opskrift på en lynkage - et must at have i opskriftssamlingen for de travle.

10 stykker kage med lækker glasur på 15 minutter

Imponer med hjemmebagt chokoladekage, som kommer i ovnen, efter gæsterne er kommet. Bruger du mikroovnen, kan du lave en lækker, luftigt og velsmagende chokoladekage på under 15 minutter - og det er inklusiv forberedelsestid. En sand lynkage!

Opskriften giver 10 stykker kage.

Det skal du bruge:

100 ml solsikkeolie - og lidt ekstra til at smøre formen
175g sukker
1 dl varmt vand
140g hvedemel
3 spsk kakao
3 tsk bagepulver
2 æg
1 tsk vaniljesukker

chokoladekrymmel til pynt

Overtræk:
100g mørk chokolade - skal brækkes i stykker
5 spsk fløde

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sådan gør du:

  1. Find en form med en diameter på 22 cm. Formen må gerne være silikone, en glasskål eller et fad, der kan tåle at komme i mikroovnen. Smør formen med olie. Put et stykke bagepapir i bunden.
  2. Bland de tørre ingredienser sammen.
  3. I en lille skål pisker du olie, æg og vand sammen.
  4. Bland de tørre ingredienser i den lille skål. Rør ingredienserne - gerne med håndmixer - til der ikke er klumper i dejen.
  5. Hæld dejen i formen. Slå forsigtigt på bunden af formen for at sikre dig, at der ikke er små luftbobler i dejen. Dæk den smurte form med mikroovnsfilm. Du må ikke bruge husholdningsfilm med mindre, det er angivet på pakken, at det er egnet til brug i mikroovn.
  6. Bag i mikroovnen i 7 minutter ved fuld effekt (800w). Prøv med en kniv eller en kødnål, om kagen er færdig. Giv ellers lidt mere.
  7. Lad kagen hvile ude af formen i 5 minutter.
(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Til overtrækket:

Smelt chokoladen ved mikroeffekt på 600 watt. Sæt tiden til 2 minutter, men rør i chokoladen med 30 sekunders mellemrum. Når chokoladen er smeltet, tilsætter du fløden. Rør godt.
Når kagen er kold, smørrer du overtrækket ud over kagen. Strø med chokoladespåner.

Holdbarhed

Kagen kan holde sig frisk i op til 3 dage, hvis du opbevarer den i en lufttæt beholder.

Sådan indstiller du mikroovnen

Tiderne i opskriften passer til en mikrobølgeovn med en effekt på 800 watt, som det højeste trin. Er det højeste trin på din mikobølgeovn 900 watt, skal kagen bage lidt kortere end de angivne 7 minutter.

Skru ned på tiden og mærk efter med kødnåle, om kagen er færdig. Er det højeste trin 750 watt, skal kagen bage lidt længere end angivet. Stop mikroovnen med 20-30 sekunders interval og mærk efter med en kødnål, om kagen er færdigbagt.

Læs mere om