Butikkernes åbningstider i julen – se dem her

Glemt mandlen til risalamanden, eller løb du tør for rødkål? En lang række butikker har åbnet i julen – blandt andet har 800 af Coops butikker åbent i juledagene. Se en oversigt over, hvornår butikkerne har åbent.

Omkring 800 butikker holder åbent i julen. Det er butikker i kæderne fakta, Dagli'Brugsen, LokalBrugsen og Irma, hvor en del butikker har åbent. 3 butikker i Kvickly-kæden har også åbent i julen. 

Hvem holder åbent i julen?

Lukkeloven sætter grænser op for, hvem der må holde åbent i juledagene. 
Som udgangspunkt skal butikker holde lukket juleaften, juledag og 2. juledag. Dog er der en række undtagelser: 
Supermarkeder med en omsætning på under 33,2 millioner må have åbent. 

Derudover er det tilladt at sælge: 
Brød, aviser, brændstof, dyreartikler, byggemarkedsvarer, planter og flere andre ting, selvom andre butikker skal holde lukket. 

Kilde: Lukkeloven

 

Hvor længe holder andre butikker åbent?

Andre supermarkeder er underlagt samme regler som Coop. Det er butikkens årlige omsætning, der afgør, om butikken må holde åbent juleaftensdag, juledagene og omkring nytår. De mindste supermarkeder må ofte, de største må ikke.

 
Butikscentre holder ikke åbent 24. december, 25. december og 26. december. Det er nemlig kun små og middelstore dagligvarebutikker, der holder åbent der. Butikscentre kan dog holde åbent længe 23. december, som er sidste almindelige åbningsdag inden jul. 

Netbutikker skal du bestille hos senest 21. december

Skal du bestille julegaven på nettet, så sørg for, at pakken kan afsendes til dig senest 21. december. Så kan posten nemlig levere pakken 22. december hos dig. Er du ikke hjemme 22. december, har mange posthuse og postbutikker åbent 23. december for afhentning af pakker. 
 

Se, hvad vi ellers skriver om: #supermarked og #jul