Brug dit hoved som antenne til dine bilnøgler

Det lyder måske mærkeligt, men dit hoved fungerer som en antenne for bilnøglen, når du skal låse bilen op eller i på afstand. Dit hoved er nemlig fuld af væske, som fungerer som en leder. Det øger rækkevidden fra bilnøgle til bil.

Bøvler du med at låse bilen op på afstand?

Hvis bilnøglens batteri er lidt fladt, kender du måske det, at du skal ret tæt på din bil for at låse den op med bilnøglens fjernbetjening. Det kan også skyldes, at senderen i nøglen er slidt, eller modtageren i bilen også er blevet lidt for gammel. 

En fjernbetjent bilnøgle sender et radiosignal ud, som sender en unik frekvens, som din bil kender. Trykker du på knappen, låser bilen op, hvis den modtager signalet inden for en vis rækkevidde.

Dit hoved fungerer som en antenne

Hvis du gerne vil øge rækkevidden, så før nøglen op til dit hoved, når du skal trykke på en knap på bilnøglen. Din hjerne er omgivet af vand, og det virker som en leder, der får dit hoved til at virke som en antenne. Det er ikke en særlig god antenne, men det virker, siger Tim Pozar, en radioingenør, til New York Times.

Det er forskelligt fra bil til bil og nøgle til nøgle, hvordan og hvor meget rækkevidden bliver øget. Prøv dig frem, og prøv at placere din nøgle forskellige steder på hovedet. 

Virker det for dig? Giv og et svar herunder!

Se, hvad vi ellers skriver om: #lifehack, #biler og #gode råd