Boost din viden om vin: Bliv klogere på 10 myter om rosévin

Nej, rosévin er ikke en blanding af rød- og hvidvin, og nej, rosévin kan sagtens drikkes som andet end en aperitif før maden. Lotte Malmgren, der er redaktør af Coops vinmagasin Vin & Co., afliver en række myter om rosévin.

Rosé er rødvin og hvidvin, man har blandet sammen, siger Erik i serien Rytteriet: ”Der er rødvin, og der er hvidvin, og hvis man blander de to, får man rosé!”. Men nej, rosé er typisk ikke rødvin og hvidvin, der er blandet sammen. Nogle enkelte roséer uden for Europa fremstilles, ved at man tilsætter en lille mængde færdig rødvin til en færdig hvidvin, og metoden er også tilladt i Champagne, når der fremstilles rosé champagne. Men langt de fleste roséer får deres lyserøde farve ved maceration eller skalkontakt mellem druerne og vinen.

Se, hvad vi ellers skriver om: #vin og #alkohol