Bag dit eget rugbrød uden surdej

Du behøver ingen surdej for at bage dette nemme rugbrød. Vi bruger bl.a. gær, kærnemælk, øl, rugmel og solsikkekerner. Samvirkes madskribent Maria Meldgaard viser dig, hvordan du bager rugbrød her.
No video provider was found to handle the given URL. See the documentation for more information.

Rugbrød uden surdej

Bag brødet i en sandkageform eller i en mindre rugbrødsform

1 rugbrød

2 dl knækkede rugkerner

3 dl vand

2 dl øl

3 dl kærnemælk

1 tsk. fint salt

En kvart pakke gær

2 dl solsikkekerner

1 dl hvedemel

6 dl rugmel

Lidt sesamfrø som drys

Kom rugkerner og vand i en gryde og kog op. Lad simre 2-3 minutter under låg. 

Kom de kogte rugkerner i en skål. Rør øl, kærnemælk og salt heri.

Smuldr gær heri og rør nu solsikkekerner, og de to slags mel heri.

Rør dejen rigtig godt og længe.

Kom dejen i en smurt form og glat ud.

Prik huller i dejen med en gaffel og dæk med film.

Lad brødet hæve i en og en halv time.

Sæt ovnen på 200 grader og bag brødet i en time og femten minutter.

Tag brødet ud og lad det afkøle helt, før du skærer det i skiver. Pak det ind i viskestykke, hvis du ønsker en blød skorpe.

Se, hvad vi ellers skriver om: #brød, #bagning, #rugbrød og #kerner