Afrikas køkken er fuld af krydderier
Koriander, paprika, ingefær, safran, gurkemeje, kanel, chili, hvidløg.
Afrika smager krydret og lidt sødt. Brug krydderierne i gryderetter med
for eksempel oksekød.
Brug afrikansk frugt i madlavningen
Nødder, mandler og frugt. Gerne sammen med kød gør retterne sprøde og søde.
Bananer. Afrikanerne spiser madbananer, der er svære at få herhjemme,
men umodne danske bananer kan også bruges. Bananer skæres i stænger og
steges som tilbehør til kød- og gryderetter.
Appelsiner skæres
tyndt på tværs af bådene til salat og blandes med tynde løgskiver,
oliven og mandler. Bland en olie-eddikemarinade til.
Linser, bønner og kikærter oser af Afrika
Linser, bønner og kikærter er gode og meget afrikanske sammen med kød eller grøntsager i vegetargryder.
Afrikanske "ris"
Couscous sammen med grøntsager og stærke krydderier er altid godt. Gulerødder, kartofler, squash, persillerod eller hvad du har i skiver eller tern svitses. Tilsæt eventuelt lammekød eller kyllingekød.
Friske krydderurter
Frisk koriander og mynte. Brug rundhåndet af de friske krydderurter.