Start med suppe
Suppe er billigt at lave, og det mætter godt. Server eventuelt en kop suppe som nem forret. Så lægger du en god bund hos dine gæster. En fyldig suppe med grøntsager, linser eller kartofler kan sagtens udgøre et måltid.
Stil et fad med hapser på bordet
Små stykker gratinerede rugbrød med ost og en oliven på toppen eller ristet flutes gnedet med hvidløg og med lidt tomat og olivenolie ovenpå smager skønt og mætter godt. Brød med hummus er også godt og både nemt og billigt at servere.
Køb de billige udskæringer
De gode – og billige – udskæringer er dem med ben og meget bindevæv. De skal simre længe, og giver meget smag. Kig efter for eksempel skank og klump. Du får mad til mange eller mad til flere dage. Og så kan både kødet og suppe, du har kogt kødet i, spises.
Lidt, men godt
Det er ofte kødet, der får prisen på dine indkøb i vejret. Sørg derfor for at servere masser af gode grøntsager, kartofler, ris eller pasta til maden. Brød mætter også godt. På den måde behøver du ikke servere så store mængder kød, og så sparer du penge.
Lav hjemmelavet pesto
De fleste kan lide hjemmelavet pesto, og det forgylder pastaen, der ellers kan være lidt kedelig. Hvis du bytter pinjekernerne ud med mandler, bliver pestoen billigere at lave, og den smager stadig fantastisk.
Bag pandekager
Pandekager smager godt, og de er billige at lave med ingredienser, vi tit har hjemme i forvejen. Fyld dem med stegte grøntsager og lidt svitset kylling eller hakket kød, og server soja til. Eller lav dem søde med lidt vaniljesukker og server med stegte æbler og kanel.
Spis hvidt i stedet for grønt
Vi skal helst have salat til maden, og en hvidkålssalat er lækker og meget billigere end de grønne salater. Hvidkål mætter også godt, og der er mad til mange i et enkelt hvidkålshoved. Snit kålen i så tynde strimler som muligt og vend med en ganske skarp sennepsvinaigrette.