6 svinefine facts om koteletten
Forskellige koteletter har forskellige stegetider
Fadkotelet (1 cm i tykkelse):
Brunes ½ minut på hver side
ved høj varme. Steges videre 1½-2 minutter på hver side ved god varme.
Skaftkotelet (2 cm i tykkelse): Brunes 1 minut på hver side ved høj varme. Steges videre 2½-3 minutter på hver side ved
god varme.
Nakkekotelet (1½ cm i tykkelse): Brunes 1 minut
på hver side ved høj varme. Steges videre 4-5 minutter
på hver side ved god varme.
Grisen har fået et ekstra ribben
Griseavl har i mange år været fokuseret på produktion af kød. Det har blandt andet betydet, at grisen har fået et ekstra ribben og er blevet længere, så hver enkelt gris nu giver mere kød end tidligere.
Den målrettede avl har også gjort grisene mere modstandsdygtige over for eksempelvis lungesygdomme, så landmanden kan bruge mindre antibiotika.





