Annoncørbetalt indhold fra Vins de Provence
vin i glas

5 myter om rosévin

Nej, alle rosévine smager ikke ens, og nej, rosévin kan sagtens drikkes som andet end en aperitif før maden. Vi afliver her 5 myter om rosévin og om rosévin fra Provence i særdeleshed

Myte nr. 1:
En rosévin er en vin uden historie!

Forkert! Rosévinens historie kan spores helt tilbage til antikken. I Provence har man fremstillet rosévine i 2.500 år.

Myte nr. 2:
Det er ikke kompliceret at fremstille en rosévin / Det er superlet af lave rosévin!

Forkert: For at fremstille rosévin kræves perfekte druer og et stort kendskab til fremstillingsmetoderne. I Provence har vinbønderne udviklet metoden med direkte presning af druerne, hvilket fremmer aromarigdommen.

Myte nr. 3:
Alle rosévine smager ens!

Forkert: Som alle andre vine bærer rosévinene præg af det sted, hvor druerne gror. I Provence er det treenigheden af klima, druesorter og knowhow, der har gjort regionen kendt for sine tørre, lyse og aromatiske rosévine.

Myte nr. 4:
En rosévin kan kun bruges til aperitif!

Forkert! En rosévin passer perfekt til tidens madstil: vegetar- eller flexitar-anretninger, masser af salater, retter fra fjerne himmelstrøg, lette kødretter ….

Rosévinene fra Provence kan sagtnes komme med til bords!

Myte nr. 5:
Rosévin kan kun drikkes om sommeren 

Forkert: Så snart solen skinner, får vi lyst til rosévin, men selv hvis solen ikke skinner, kan man drømme sig til sol og lysere tider ved at skænke et glas rosévin!

Denne artikel er sponsoreret og lavet i samarbejde med Vins de Provence.