4 gode vaner: Sådan sparer du penge og er god ved miljøet

Du kan spare mange penge ved at deles om tingene med naboer, venner eller helt fremmede, og samtidig udleder du mindre CO2. Læs også her, hvordan du kan gøre en nævneværdig forskel på din økonomi ved at genbruge og undgå madspild.

De færreste bruger boremaskinen på daglig basis, så derfor er der penge at hente, hvis I slår jer sammen på vejen om en fælles boremaskine. Og så er det samtidig bedre for miljøet.

HER KAN DU LEJE ANDRES ELLER LEJE DINE EGNE TING UD

Er du blevet varm på ideen med at dele din boremaskine eller leje en andens bil, har vi her samlet nogle hjemmesider, hvor du kan gå på opdagelse. Du kan for eksempel låne en symaskine i et døgn for et mindre beløb.

gomore.dk

jepti.dk

by-del.dk

Genbrug indkøbsposen

Danskerne bruger årligt 460 millioner plastikposer, men der er penge at hente ved at bruge en stofpose til dine porrer og din mælk. Hver husstand bruger i gennemsnit 182 plastposer på et år.

Ved at bruge stofposer i stedet for plastposerne fra supermarkedet kan du spare 97 procent af udgifterne til plastikposer i en gennemsnitlig husstand. For de penge kan du tage i biografen 4 gange mere hvert år – eller på en samlet familietur, hvis I er 4.

Undgå madspild

Hver person i Danmark smider hvert år i gennemsnit 42 kilo mad ud, når man ikke tæller ting som æggeskaller eller afgnavede kyllingeben med. Oftest ryger frugt, grøntsager, brød, kager og middagsrester ud i skraldespanden uden at være blevet spist.

En familie på 4 vil kunne spare 1.364 kroner om året ved at mindske madspildet igennem en tilpasning af indkøb. Et beløb, der ville kunne give en tur i Tivoli med entré, turpas og en stor is til alle.

Del boremaskine med din nabo

Boremaskinen kan sagtens ligge og samle støv på loftet eller i kælderen i månedsvis, før du skal hænge en hylde eller et billede op. Så andre kan få gavn af den i mellemtiden.

Hvis du deler en boremaskine i god kvalitet med 4 naboer, kan du spare næsten 1.000 kroner. En besparelse, der ville kunne give dig 4 frugttræer i haven.

Se, hvad vi ellers skriver om: #genbrug, #økonomi, #bæredygtighed, #privatøkonomi, #gør-det-selv og #spareråd