Annoncørbetalt indhold fra Bord Bia

3 skønne opskrifter med lam

Vælger du irsk lammekød, får du kød fra dyr, der kan græsse udendørs året rundt. Steg lammekødet med respekt, det må gerne være rosa indeni

Claus Holm er tosset med irsk lammekød

Kokken Claus Holm er stor fan af det irske lammekød. Han siger: "Jeg har altid været tosset med lam – og specielt det irske lam, fordi det smager unikt, og der er passet på dyrene. Den grønne ø kan smages i kødet." 

Det irske lammekød er af en høj kvalitet med en delikat smag. Derfor kan prisen for lam være relativt høj ligesom for fine vine eller whisky. Fersk, lækkert lammekød serveres i irske hjem og på restauranter – krone, kølle, culotte eller mørbrad, pyntet med lidt mynte og timian – med den traditionelle irske regel om, at kød i den fineste kvalitet kun kræver en enkel tilberedning.

Claus Holm opfordrer også til at være forsigtig, når du steger.

"Steg det ikke for meget. Lad det være pink –  i kernen sidder nemlig smagen, magien og er du helt stille, kan du næste høre græsset gro. De elsker græs."

Irsk fåreavl i dag

Som i gamle dage er den irske lammeproduktion baseret på græsning året rundt. 

Læmningstiden er fra februar til april, hvor lammene opfostres udendørs og afvænnes fra modermælken, når de er cirka 10 uger. Når lammene er vænnet fra, græsser de på forårsgræsset og er klar til slagtning fra omkring 12 uger og frem. Der er ca. 33.000 fåreavlere og over 2,5 millioner avlsfår i Irland i dag. Alle gårde drives som familiebedrifter.

 

 

Denne artikel er sponsoreret og lavet i samarbejde med Bord Bia .

Læs mere om