Annoncørbetalt indhold fra Coops partnerprogram

10 store oplevelser, du kan få ombord på Hurtigruten

Jagten på nordlys er den mest populære årsag til at udforske Norge om vinteren, men langs kysten finder man mange andre attraktioner. Tag på krydstogt med Hurtigruten, og oplev et arktisk landskab med imponerende fjelde, dybe fjorde og fine kystbyer. Og gør det med god samvittighed. Hurtigruten er nemlig et klimabevidst foretagende.

10 store oplevelser, du kan få ombord på Hurtigruten

Jagten på nordlys er den mest populære årsag til at udforske Norge om vinteren, men langs kysten finder man mange andre attraktioner.

Tag på krydstogt med Hurtigruten, og oplev et arktisk landskab med imponerende fjelde, dybe fjorde og fine kystbyer. Og gør det med god samvittighed. Hurtigruten er nemlig et klimabevidst foretagende.

Tag på hundeslædetur

Hurtigruten lægger vejen forbi Tromsø Vildmarkscenter, hvor man kan hilse på de mere end 300 alaskan huskyer, der logrer forventningsfuldt ved udsigten til at tage Hurtigrutens gæster med på en uforglemmelig oplevelse. 

Hundene drøner ivrigt over isen, mens man sidder tilbagelænet i polarmørket pakket ind i tøj og iagttager hundene oplyst af lyskeglen fra slædeførerens pandelampe.

Tilbage på vildmarkscenteret serveres kaffe og kage i en traditionel samisk lavo, inden turen går retur til skibet.

Tag smukke billeder langs kysten

En sejltur langs Norges kyst er en spektakulær oplevelse med en konstant vekslende udsigt. Pak dig ind i tøj og gå op på dækket og se den ene snedækkede klippeformation efter den anden glide forbi. 

Er man heldig, kan man spotte både hvaler, sæler og havørne fra dækket. 

Find kameraet frem og tag nogle fuldstændig fantastiske naturfotos i det helt særlige polarlys.

Kystnære madoplevelser

En rejse langs Norges kyst er også en kulinarisk rejse. Hurtigruten samarbejder nemlig med lokale leverandører langs hele ruten. At bruge lokale råvarer i sæson skåner miljøet, både fordi det reducerer transport, og fordi man undgår opvarmning af drivhuse. Og så smager det ikke mindst fantastisk. 

 

Som gæst ombord på Hurtigruten får man altså lov at sætte tænderne i det miljø, man passerer forbi. For eksempel serveres der fjeldørred ombord, umiddelbart efter at skibet er sejlet gennem Sigerfjord, hvor fjeldørreden lever. Ligeledes kan man få serveret bl.a. kongekrabbe fra Barentshavet eller rensdyr fra Finnmark.

Ryd op i naturen

Hurtigruten har for 2 år siden forbudt engangsplast ombord, og hele besætningen er optaget af, hvordan man minimerer mængden af plastik i verdenshavene.

Dagligt tager Hurtigrutens ekspeditionsteam gæsterne med på udflugter og vandreture til smukke uberørte områder af Nordnorge. Gæster opfordres til at deltage i indsamling af det affald, de desværre utvivlsomt møder på deres vej. Derudover arrangerer Hurtigruten større strandrensninger på nøje udvalgte steder, hvor problemets omfang er til at tage og føle på. Hurtigrutens gæster er hvert år med til at fjerne flere tons affald.  

Kryds polarcirklen

Undervejs på Hurtigrutens rejse langs den norske vestkyst krydser skibet polarcirklen. Den usynlige linje skærer gennem både Island, Grønland, Canada, Alaska, Finland, Sverige – og Norge. Om sommeren er der midnatssol nord for polarcirklen, om vinteren er der polarnat, hvor du bl.a. kan se nordlys. Fra dækket kan man spotte polarcirklen markeret på en globus på den lille ø Vikingen.

På dækket fejres passagen med et skørt ritual, hvor gæsterne drikker en ske levertran og på den måde døbes som sønner af Kong Neptun. Det smager ikke særlig godt og skylles derfor ned med et glas champagne. Skeen med polarcirklens koordinater indgraveret får man lov at beholde.

Se nordlys

Nordlyset er et af Nordnorges allerstørste trækplastre. Det spektakulære lysshow på nattehimlen kan opleves i klart vejr og er en oplevelse for livet.

Fra oktober til marts har Hurtigruten nordlysgaranti på deres klassiske rundrejse Bergen-Kirkenes og retur. Skulle man som passager mod forventning ikke opleve nordlys på sørejsen, tilbyder Hurtigruten altså sine passager at booke en ny rejse uden beregning.

Lær, hvor maden kommer fra

Norge er et af verdens største eksportlande af fisk og skaldyr. Det kolde, klare vand langs Norges kyst er optimalt for fiskeopdræt. Hurtigrutens ekspeditionsteam arrangerer udflugter til Norsk Havbrukscenter, hvor man kan komme helt tæt på moderne lakseopdræt og lære om, hvordan den fisk, der spises i det meste af verden, er blevet til.

Lær også, hvordan man fileterer en laks, og få en smagsprøve på den helt friske af slagsen.

Kom ned i tempo

En rejse med Hurtigruten er en unik mulighed for at komme ned i tempo og efterlade stress og jag på land. I små saloner og sofagrupper overalt på skibet kan man læne sig tilbage med en bog. I cafeen ombord, der er indrettet som en ægte norsk fjeldhytte, kan man købe sig en kop kaffe og falde i staver over et puslespil.

Den panoramiske udsigt til den storslåede norske natur er det perfekte supplement til refleksion og fordybelse, og overalt på skibet hersker en ro og stilhed, det kun kan være sundt at give sig hen til.  

Bliv ambassadør for en grønnere fremtid

Ekspeditionslederne ombord på Hurtigrutens skibe er alle uddannede i biologi, naturbeskyttelse, friluftsliv eller lignende. Undervejs på togtet afholder de forskellige oplæg og workshops, hvor de sammen med gæsterne diskuterer lokale kulturer, dyreliv, turisme, natur og forurening.

Hurtigruten ønsker at oplyse sine gæster om de områder, de er med til at udforske, og give dem en forståelse for de udfordringer, den særlige natur står over for.

Hurtigrutens vision er, at alle gæster tager fra skibet som ambassadører for ansvarligt forbrug og bæredygtig turisme.

Spabad under stjernerne

Nogle af Hurtigrutens skibe har jacuzzi på dækket. Her kan man lade sig sænke ned i det varme vand med en hue om ørerne, mens det norske landsskab glider forbi. Skål i et glas champagne, mens I læner nakken tilbage og spotter stjernebilleder og nordlys. Hvis ikke man allerede er vundet over, så bliver man det.

Læs meget mere på partnerfordele.coop.dk/hurtigruten og husk, at alle Coop-medlemmer får 5% i bonus på rejser på Hurtigruten.

Denne artikel er sponsoreret og lavet i samarbejde med Coops partnerprogram.

Læs mere om