AlkoholAlkohol / Se hele temaet

Kommentarer til galleriet

Motion

Skulle man ikke nævne lidt om motionens virkning ved tømmermænd

- Mogens Hald Madsen - 7. dec 2012 08:16

Stout? Hvad med IPA

Hvis en stout er god pga. humleindholdet, må en IPA med lavt alkoholindhold være optimal. Den har endnu mere humle, og man behøver jo ikke gå efter en amerikansk IPA med højt alkoholindhold. I England kan man få Greene King IPA med 3,5 procent.

I det hele taget må rådet vel være at undgå amerikansk og belgisk øl, da de typisk har alt for meget alkohol i forhold til smagen. Britisk øl er væsentlig bedre på det punkt, og hvis man drikker Guinness, når man er i byen, slipper man med under 4 procent for en øl, der samtidig mætter nok til, at man ikke kan drikke så meget ;-)

- Jens Kristoffer Nielsen - 7. dec 2012 10:19

Restutitionsdrik

Jeg mener ikke at Per Brændgård har ret i synspunktet om hvorfor man kan drikke en øl dagen efter, det ville være rart hvis der kom nogle fakta på bordet der kunne understøtte han synspunkt.

- Maj-brit Dupont - 8. dec 2012 13:55

Øl er en god restutitionsdrik???

I skriver nedenstående, og magen til sludder, skal man vist lede længe efter. Sig mig en gang, kontrollerer Samvirke ikke kvaliteten af de råd, I giver jeres brugere?

Jeg troede, Samvirke var et seriøst blad og især, hvis det drejer sig om noget så væsenligt som sundhed???

DET I SKRIVER ER, AT INDTAGNING AF MERE ALKOHOL, SÆTTER EKSTRA GANG I FORBRÆNDINGEN AF DEN ALKOHOLMÆNGDE, EN PERSON ALLEREDE HAR INDTAGET. HVIS DETTE SKULLE VÆRE RIGTIGT, SÅ VILLE MAN JO TIL SIDST BLIVE HELT ÆDRU, HVIS BARE MAN DRIKKER TILSTRÆKKELIGT MED ALKOHOL? PRØV LIGE AT TAGE EN SNAK MED POLITIET OM DERES ERFARINGER HER? HVOR TÅBELIG KAN MAN VÆRE?

Normalt gider jeg ikke kommentere på jeres råd, men jeg har oplevet så mange useriøse råd gennem tiderne, og denne gang er det bare for meget.

Det er utroligt at dette tilsyneladende seriøse blad ikke har en redaktion, der bare har den mindste smule kvalitetskontrol med hvad, der bringes?

Citat start:
Øl er en god restutitionsdrik
Ja. Men det er ikke kun øllen, der gør det. Det er faktisk bare alkoholen."Det kan sætte gang og ekstra skub i omsætningen af den alkohol, der stadig er i blodet, og så hjælper det kroppen til at nedbryde de stoffer, der er kommet ind med alkoholen i første omgang," siger Per Brændgård.
Citat slut

Hilsen
Leif

- Leif - 10. jan 2013 11:42

Samvirkes redaktion udøver censur og fjerne kommentarer!!!

Til brugerne af denne tjeneste.

Jeg skrev et kritisk indlæg vedrørende redaktionens manglende kvalitetsstyring af indholdet vedr dens såkaldte gode råd.

I dette tilfælde den helt ukritiske eksponering af det absolut uvidenskabelig råd om, at des mere alkohol man indtager, desto hurtigere forbrændes det, man allerede har indtaget.

Utroligt, at man lader sådant slippe igennem.

MEN REDAKTIONEN HAR SLETTET MIT INDLÆG!!!

HVIS DETTE INDLÆG OGSÅ BLIVE SLETTET, VIL DER STRAKS GÅ EN KLAGE IGENNEM TIL COOPS DIREKTION, OG ALLE MEDIER VIL BLIVE GJORT OPMÆRKSOM PÅ, AT COOP IKKE ER TIL AT STOLE PÅ, OG AT COOP UDØVER CENSUR, NÅR DER KOMMENTERES SERIØST PÅ USERIØST INDHOLD.

Med uvenlig hilsen

Leif Jeberg
civilingniør

- Leif - 15. jan 2013 11:30

Sletning af kommentarer

Tak for din kommentar.
Der er ved et uheld - ikke på grund af censur - (det var mig, der klikkede på en forkert knap) blevet slettet ca. 14 dages kommentarer fra Samvirke.dk
Vi arbejder på at få dem lagt online igen i løbet af den kommende uge. Jeg, synderen, beklager uheldet meget, mens vores dygtige udviklere forsøger at redde indholdet igen.

Mvh Lotte Malmgren, Samvirke

- Lotte, Samvirke - 15. jan 2013 19:16

Alkohol sætter gang i forbrændingen

Kære Leif og Maj-brit,

Så har vi fundet de slettede kommentarer igen og beklager det tekniske uheld.
Og vi har redigeret en smule i teksten og forsøgt at præcisere formuleringen om, at alkohol sætter gang i forbrændingen. Jeg beklager, at jeg i min redigering ikke havde tydeliggjort, at man bare skal drikke en halv genstand for at opnå den ønskede effekt. For ja, som du skriver, drikker man mere, skal den alkohol jo også nedbrydes.

Mvh Lotte Malmgren, Samvirke

- lml - 18. jan 2013 13:57

Alkohol sætter gang i forbrændingen????

Få dog en læge til at redigere dette råd?

Hr Brændgaard, det er stadigt noget rent sludder. Alkohol fordeler sig i og spredes gennem kropsvæskerne. Den forbrændes hovedsageligt i leveren, men osse i mavesækken. Da muskler indeholder mere vand end fedt og da mænd har større muskelmasse end kvinder og mindre fedt end kvinder, forbrænder mænd tillige mere alkohol i maven end kvinder, og derfor er kvinder i øvrigt mere følsomme over for alkohol end mænd.

At et indtag af mere alkohol skulle stimulere enzym produktionen er jo 'god mand økseskaft'??? Så længe, der er uforbrændt alkohol blodet, producerer lever og mave jo de nedbrydende enzymer - hverken mere eller mindre. Jo mere alkohol, jo længere tids forbrænding.

Og hvorvidt man har det rart eller ej, er en hel anden diskussion, idet det afhænger dels af hvilken alkoholisk drik, man har indtaget pga af de forskellige nedbrydningskomponenter under forbrændingsprocessen, og dels af "patientens" mentale tilstand.

Leif Jeberg

- Leif - 18. jan 2013 14:56

kommentar til Leif Jeberg

Engang imellem kunne man godt ønske sig lidt censur fra redaktionens side, når læsere vælger at gå efter manden i stedet for bolden. Det er i den grad ødelæggende for debatten.
Det er heldigvis ikke tit det er så slemt!
Jeg læser jeres mange sjove fif med stor fornøjelse!

- Henning - 13. dec 2013 00:10

Svar til Henning

Kære Henning, hvad er det for en debat, du taler om. Der er jo ingen debat i denne tråd? Og hvad er det lige for en bold, du efterlyser?

Hvis du ellers gider læse mine indlæg, så vil du se, at jeg helt igennem har oplyst om fakta i denne tråd.

Og hvis du er af den opfattelse, at des mere alkohol, du drikker, des færre tømmermænd får du, så kan jeg godt forstå, at du synes, at denne tråd repræsentere "sjove fif", som du finder fornøjelige.

Men personligt og med mig mange andre, finder jeg det utroligt, at Coop viderebringer råd, der er videnskabeligt ukorrekte og endda sundhedsskadelige.

Også glædelig Jul til dig;)

- Leif Jeberg - 13. dec 2013 09:00

Tømmermænd

Hej.
Den bedste metode er at undgår tømmermænd. Har lige været til julefrokost, og holdte mig til de små klare og granatæble, samt masser-masser af kildevand fra hanen. Havde ingen tømmermænd dagen efter var bare lidt træt, plejer ellers ikke at kunne klare ret meget.

- Anton Thomsen - 13. dec 2013 16:24

Mørk øl - stout

Guinness og porter er begge to former for stout, så der modsiger i jer selv. Stout er en meget mørk øl, gerne med høj alkoholprocent - endnu en modsigelse.
Yderligere, hvad er belæget for at tilførelse af mere af det stof, der skal nedbrydes, skulle forstærke processen?

- Kasper Rasmussen - 14. maj 2014 07:19

Kommenter galleriet

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Sundhed/Tema

Temaet  Alkohol