Tomat- og peberfrugtsuppe

Flå selv store bøftomater med kogende vand eller brug tomater fra dåse. Soltørrede tomater og snackpeber gør bare suppen endnu mere aromatisk og ægte rød
Tomat- og peberfrugtsuppe
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk tomater (store)
2 spsk. olivenolie
1 stk. løg
2 stk fed hvidløg
2 stk snackpebre
75 g soltørrede tomater
1 spsk. frisk oregano
lidt vand
lidt balsamico
- Lidt peber og salt
- brød
- fetaost
- frisk kørvel

Sådan gør du

  1. 1.Lav et lille x-snit i toppen af hver tomat, og overhæld tomaterne med kogende vand. Lad dem ligge i vandet i 2 minutter, hæld vandet fra, og hæld herefter iskoldt vand over. Fjern skindet på tomaterne med en lille kniv. Skær tomaterne i mindre stykker.  
  2. 2.Varm olien i en gryde, og steg hvidløg og løg klare og let møre over middel varme. Tilsæt snackpeber og soltørrede tomater, og steg yderligere et par minutter. Hæld ca. 2 dl vand på, tilsæt tomater og oregano.  
  3. 3.Lad det simre over middel til høj varme i ca. 25 min., til grøntsagerne er møre. Tag lidt af væsken fra og blend suppen, juster konsistensen med væsken. Smag suppen til med salt, peber og balsamico, lidt ad gangen  
  4. 4.Server suppen varm med grillet brød, feta og kørvel.