Tarte tatin med nektarin og myntegranité

Kagen får selskab af et drys valnødder, yoghurt og myntegranité.
Tarte tatin med nektarin og myntegranité
  • 6 Personer

Granité

1 dl. sukker


2 dl. friskhakkede mynteblade

Fyld

6 stk nektariner
1 dl. sukker


50 g smør


Dej

100 g koldt smør
175 g hvedemel
1 spsk. sukker



Servering

3 spsk. Hakkede valnødder
- yoghurt

Sådan gør du

  1. 1.Kom sukker i en blender, og hæld det kogende vand over. Lad sukkeret smelte, og tilføj mynte. Blend helt fint. Sigt mynten fra, og frys mynte­siruppen.  
  2. 2.Beklæd en springform, 24 centimeter i diameter, med bagepapir. Sæt ovnen på 200 grader.  
  3. 3.Skær nektarinerne i store stykker. Smelt sukker og smør på en pande. Når sukkeret er smeltet, vender du nektarinerne heri. Sluk for varmen, og læg nektarinerne ned i springformen. Hæld sukker og smør fra panden over frugten.
  4. 4.Lav dejen. Skær smørret i mindre stykker, og kom det i en skål. Kom mel og sukker i, og bland dejen sammen. Måske har du brug for en skefuld vand.  
  5. 5.Læg dejen mellem to stykker bagepapir. Rul dejen ud i små bevægelser, indtil dejen er lidt større end formen. Tag det øverste papir væk, og læg dejen over frugten. Fjern det andet papir. Buk dejen ned over fyldet langs kanterne. Prik huller i dejen med en gaffel og bag dejen gylden. Begynd at kigge efter 25 minutter. Den skal ofte have cirka 30 minutter.  
  6. 6.Tag kagen ud, og lad den stå i 15 minutter, før du vender den ud på et fad. Server med et drys valnødder, yoghurt og myntegranité til.