Svinemørbrad med parma og salvie – alt i ovnen

Nem svinemørbrad på 30 minutter, næsten som at være i Italien
Svinemørbrad med parma og salvie – alt i ovnen
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. stor svinemørbrad
lidt peber
100 g parmaskinke
12 stk salvieblade
600 g modne cherrytomater
2 spsk. olivenolie
- salt
1 glas velafdryppede kapers
1 kg kartofler

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 200 grader varmluft.  
  2. 2.Ordn mørbraden, og krydr med peber. Pak nu mørbraden ind i parmaskinke, og stik salvieblade ind imellem hver skive skinke.  
  3. 3. Læg den i en ildfast form. Skær tomater lige over og læg ved siden af kødet. Dryp olie over både kød og tomater.  
  4. 4. Skær kartoflerne lige over og vend med olie, salt og peber. Kom kartoflerne på en bradepande med bage-papir. Sæt bradepanden i ovnen.   
  5. 5. Både svinemørbrad og kartofler er klar efter ca. 30 minutter. Skru eventuelt ned i grader den sidste tid.   
  6. 6.Hæld kapers hen over kartoflerne, når der mangler  10 minutter af stegetiden.  
  7. 7.Skær mørbrad i humpler eller skiver, og server dem med kartofler og tomater.   

Tip!

Lav 2 mørbrad med salvie og parmaskinke, når du er i gang. Smager nemlig herligt koldt i tynde skiver i en salat.