Stegt torsk med grønkål og pasta
FROKOST

Stegt torsk med grønkål og pasta

Vend pastaen i saucen sammen med grønkål og lad det simre lidt. Lækkert med revet citronskal over
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. torskefileter ca. 600g
lidt Lidt salt og peber
lidt lidt smør
- linguine pasta
1 spsk. olivenolie
2 stk. 
skalotteløg
2 stk. fed hvidløg
1 dl. soltørrede tomater
nip chiliflager, tørrede
1 dl. Tør hvidvin
1 dl. piskefløde brug evt. cremefraiche 38%
6 stængler grønkål
lidt fintreven citronskal

Sådan gør du

  1. 1
    Krydr fisken med salt og peber, og lad den trække mindst 15 min.   
  2. 2
    Kog imens pastaen i letsaltet vand.   
  3. 3
    Varm olien på en pande over middel varme og steg løg, hvidløg, soltørrede tomater og chili i 3-5 min., til det er mørt og let gyldent.  Hæld vinen på og lad det hele simre i 3-4 min. Rør fløden i, bring det i kog og smag til.   
  4. 4
    Varm olie på en anden pande over middel/høj varme. Læg torskestykkerne på (skindsiden nedad) og steg dem 2-3 min. Tilsæt en skefuld smør efter 2 min. Vend fisken og steg også 2-3 min. på den anden side, til fisken er hvid, men stadig let blød, og falder i flager, når du trykker forsigtigt på den.   
  5. 5
    Ved servering: Hæld vandet fra pastaen, gem 1 dl til at fortynde med, og vend pastaen i saucen sammen med grønkål, lad det simre med 1-2 min. og juster evt. konsistens med lidt af pastavandet.  
  6. 6
    Server straks pastaen i lune tallerkener, toppet med den stegte fisk. Riv evt. lidt citronskal udover.